Afrin'deki Tünellerin İlk Görüntüleri

Terör örgütü olan PKK adlı örgütün Suriye kolu olarak bilinen PYD YPG ile İşid silahlı terör örgütlerine dönük düzenlenen operasyon sürüyor.
Afrin'deki Tünellerin İlk Görüntüleri

Terör örgütü olan PKK adlı örgütün Suriye kolu olarak bilinen PYD YPG ile İşid silahlı terör örgütlerine dönük düzenlenen operasyon sürüyor. Zeytin Dalı adı verilen operasyon Suriye sınırlarında bulunan Afrin şehri üstünde devam ediyor. Haber ajanslarından gelen görüntülere göre sokaklarda terör örgütü elebaşının fotoğraflarının yer aldığı sokaklar bulunuyor.

Afrin'deki Tünellerin İlk Görüntüleri

Fransız Haber Ajansı Görüntüleri Geçti


Afrinde süren çatışmalar ile alakalı görüntüler Fransız Haber Ajansı AFT tarafından haber merkezlerine geçildi. Geçilen görüntülerde, Afrin şehir merkezi sokaklarında ve caddelerinde asılı duran terör örgütü elebaşının fotoğrafları yer alıyor. Haber ajansının geçtiği görüntülerde silahlı terör örgütünün elebaşının görüntülerinin yanı sıra terör örgütünün kurucu kadrosunda bulunan ve 1984 senesinde Siirt ili Eruh ilçesinde yapılan kanlı baskına iştirak eden Mahsum Korkmaz adlı teröriste ait fotoğraflarda yer alıyor.

An Be An Afrin


Görüntülerde saat dört sularında, Zeytin Dalı Operasyonu yapılan bölgede yağan yağmur ile oluşan çamur göze çarpıyor. Afrin şehrinin komşusu Azez şehri de bataklığa dönmüş görünüyor. Türk Silahlı Kuvvetlerini destekleyen Özgür Suriye Ordusu kuvvetleri de tüm zor şartlara rağmen ilerleyişini sürdürüyor.

Saatler sabah on bir sularını gösterirken, Türk Silahlı Kuvvetleri de Suriye ülkesi Afrin bölgesindeki terör örgütü militanlarına yönelik ablukasını devam ettiriyor. Diğer taraftan operasyonu destekleyen Özgür Suriye Ordusu kuvvetleri de ablukanın diğer ayağını oluşturuyor. Zeytin Dalı Operasyonu bağlamında Kilis ile İslâhiye Hatay boylamındaki hat üstünde tespiti yapılan örgüt militanlarına Fırtına adı verilen Obüsler ile saldırı gerçekleştirildi.

Saat on ikiye doğru geldiği sırada Operayonun yedinci gününde Buseya Dağı civarında örgüte dair tünellerin olduğu Damık Dağı karşı tarafında bulunan terör örgütü militanları üstüne savaş uçakları aracılığı ile bomba yağdırdı. Mevzilerin tümünün imha edildiği açıklandı. Karadan Fırtına adlı Obüsler aracılığı ile atışlar devam ediyor.

Saatler sabah onu geçtiği sularda Türk Silahlı Kuvvetleri ve operasyonu destekleyen Suriye Özgür Ordusu kuvvetleri hedeflerine yönelik taarruzunu sürdürdü. Kilis Gülbaba Karakolu civarında tespit edilen hedeflere yönelik bombardıman ateşi devam etti.

Saat sabah dokuz sularında Türk Silahlı Kuvvetleri bir açıklama yaptı. Zeytin Dalı Operasyonunda şu ana değin üç yüz kırk üç hem PKK hem KCK hem PYD hem YPG hem de İŞİD terör örgütleri militanlarının etkisiz hale getirildiği belirtildi. Geçen gün itibarı ile toplam on üç uçak ile tam yirmi üç hedefin yok edildiğini açıkladı.