Afyonkarahisar Sinanpaşa Güney Beldesi Belediye Başkanlığı Seçimini Kazanan Parti Belli Oldu

Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesi Güney beldesinde bugün yapılan belediye başkanlığı seçiminde ipi göğüsleyen parti belli oldu. Güney Beldesi Belediye Başkanlığı'nı AK Parti'nin adayı Erol Karabacak büyük bir farkla kazandı.
Afyonkarahisar Sinanpaşa Güney Beldesi Belediye Başkanlığı Seçimini Kazanan Parti Belli Oldu

Yüksek Seçim Kurulu'nun kararı ile bugün Türkiye'de bazı illerde muhtarlık seçimleri yapıldı. Ayrıca Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesine bağlı bir belde olan Güney Beledisi'nde de belediye başkanlığı seçimi yapıldı.

Tüm Türkiye'nin sonucunu merak ettiği Güney beldesi belediye başkanlığı seçimlerinde oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından oy sayımına geçildi. Oy sayımı da oyların az olması nedeniyle kısa bir süre içerisinde yapıldı. Resmi olmayan seçim sonuçları da belli oldu.

RESMİ OLMAYAN SEÇİM SONUÇLARI BELLİ OLDU

6 Haziran 2021 Pazar günü yapılan Afyonkarahisar ili Sinanpaşa ilçesi Güney Beldesi belediye başkanlığı seçimini 1.021 oy alan AK Parti'nin Belediye Başkan Adayı Erol Karabacak kazandı. AK Parti, Güney Beldesi Belediye Başkanlığı seçimini yüzde 63,9'luk oy oranı ile kazandı.

AK Parti'den sonra en fazla oy olan ikinci parti ise BBP olurken yüzde 31,53 oranında oy aldı. BBP'nin belediye başkanı adayı Seüleyman Çağlar'a sandıktan 504 adet oy çıktı. Üçüncü sırada ise CHP yer aldı. CHP seçimleri yüzde 1,81 oy oranı ile tamamlarken aldığı oy sayısı ise 29 olarak bildirildi.

Güney Beldesi Belediye Başkanlığı seçimlerinde İYİ Parti 23 oy alırken bunun yüzdelik karşılığı ise yüzde 1,43 oldu. Saadet Partisi'ne 5, Gelecek Partisi'ne 16 ve TKP'ye de 1 oy çıktı.

GERGİNLİK NEDENİYLE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİNDE OY SAYIMI

Oldukça gergin geçen seçimlerde oy verme işlemi sırasında gündüz büyük kavgalar çıkmış ve güvenlik güçleri yaşanan kavgaları güçlükle bastırabilmişti. Bu gerginlik nedeniyle oy sayma işlemi geniş jandarma güvenliği altında yapıldı. Oy sayım işlemi sırasında herhangi bir gerginlik yaşanmazken seçimleri kazanan AK Parti'nin adayı Erol Karabacak hemşehrilerinden gelen tebrikleri kabul etmeye başladı.