Ahmet Davutoğlu: Süleyman Soylu, Berat Albayrak Ve Binali Yıldırım Bana Kumpas Kurdular!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisi hakkında ortaya attığı iddialara çok sert yanıt verdi. Başbakanlık görevinden ayrılmasının kendisine kurulan kumpas sonucu olduğunu açıklayan Ahmet Davutoğlu çarpıcı iddialarda bulundu.
Ahmet Davutoğlu: Süleyman Soylu, Berat Albayrak Ve Binali Yıldırım Bana Kumpas Kurdular!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şu anda Gelecek Partisi Genel Başkanı olan eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu hakkında iddialarda bulunmuştu. Bu iddialar üzerine açıklama yapan Ahmet Davutoğlu adeta gündemi sarstı. Başbakanlıktan alınma sürecinde kendisine kumpas kurulduğunu söyleyen Ahmet Davutoğlu isimler vererek iddiasını ortaya koydu.

BANA KUMPAS KURDULAR

Süleyman Soylu'nun kendisi hakkında söylediklerinin yalan olduğunu ifade eden Ahmet Davutoğlu, “Ben Başbakanlık görevini bıraktığımda Türkiye'de terörün ana damarı kesilmişti. Peki o sırada Süleyman Soylu ne yapıyordu? Terörle mücadelede ben Silopi'deyken, Varto'dayken, Sur'dayken, Ceylanpınar'dayken o benim arkamdan 3-5 kişiyle kumpas kuruyordu. Biz terörle mücadeleyi alanda Mehmetçik ile verip sahaya inerken Süleyman Soylu kendi Başbakanına kumpas kurmakla meşguldü. Artık itiraf etmekte bir sakınca görmüyorum. Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak o dönem bana Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koordinasyonunda kumpas kurdular.” dedi.

SEDAT PEKER'E CEVAP VERMEK YERİNE BENİM HAKKIMDA KONUŞUYOR

Süleyman Soylu hakkında açıklamalarını sürdüren Ahmet Davutoğlu, “Sedat Peker çıkıyor bu ülkenin İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu hakkında iddialarda bulunuyor. Süleyman Soylu ise iddiaları aöıklamak yerine sözü bana getiriyor. Söylediklerinin tamamı yalandır. Çok net ifade ediyorum o konuşmasında doğru olan en küçük bir detay yoktur. Ben arkadaşlarımı dinletmek gibi bir alçaklık asla yapmadım ama Süleyman Soylu bunu söyleyerek alçakça itfita atıyor.” ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu'nun sadece kendisine değil Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kendisinden önceki İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya da iftira attığını söyleyen Ahmet Davutoğlu, “Süleyman Soylu'nun elinde polis var, istihbarat var. hatta gerekirse gidip MİT'e başvursun. Yalnızca bana iftira atmıyor. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kendisinden önceki İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya da iftira atıyor. Çünkü ben kalkıp o kadar insanı dinleteceğim ama İçişleri Bakanı'nın ve Cumhurbaşkanı'nın bundan haberi olmayacak.” dedi.

Süleyman Soylu'nun komuoyu aracılığı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj verdiğini söyleyen Ahmet Davutoğlu, “Süleyman Soylu para sayma makinesinden bahsetti. Muammer Güleri'in para sayma makinesini gündeme getirerek Efkan Ala'ya suç isnadında bulunuyor. Bunun üzerinden de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a mesaj veriyor.” şeklinde konuştu.

"KENDİ GENEL BAŞKANINA KUMPAS KURDUĞUNU İTİRAF ETTİ"

Süleyman Soylu'nun kendi genel başkanını görevden almak için kumpas kurduğunu itiraf ettiğini söyleyen Ahmet Davutoğlu, “Benim görevden ayrılmam konusunda Süleyman Soylu görüşmeler yaptığını kendisi söyledi. Açık bir şekilde kumpas itirafıdır bu. Hem de kendi genel başkanına kurduğu bir kumpas. Bana neden kumpas kurdular? Ben çok zor bir işe kalkıştım. İmar rantlarına, faiz rantlerına neşter vuracaktım. Siyaset ile mafya arasındaki bağlantıyı koparmak için yasa yapacaktım. Tüm bunların hazırlığını yaparken karşımda bir çete örgütlendi. Binali Yıldırım, Süleyman Soylu ve Berat Albayrak. O kumpasın hesabını verecekler.” dedi.