Ahmet Davutoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu Görüşmesinden Sonra İttifak Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ankara'da bir araya geldiler.
Ahmet Davutoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu Görüşmesinden Sonra İttifak Açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Ankara'da bir araya geldiler. İki lider gündemde olan konuları ele aldıkları görüşmelerinin ardından basın açıklamasında bulundular. Basın açıklamasında iki partinin ittifak yapıp yapmayacağına ilişkin açıklamalar geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Başkanı Davutoğlu'nu Ankara'da ziyaret etti.



Gelecek Partisi Genel Merkezi'nde öğlen saatlerinde başlayan görüşmenin ardından iki lider açıklamalarda bulundular. Görüşmede ele alınan konulara dair bilgi veren Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu kendilerine sorulan sorulara da yanıt verdiler.



KILIÇDAROĞLU ATATÜRK TARTIŞMASINA DEĞİNDİ



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasının başında son günlerde parti içinde yaşanan Atatürk hitabına değindi. Konuşmasında bu konunun öne çıkmasına ilişkin eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, Atatürk'ün ortak değer olduğunu vurguladı.



“Dün bu konuda gerekli açıklama yapıldı. Benim merak ettiğim konu şu Türkiye’de milyonlaca insan çöp konteynerlerinden geçinirken özellikle belli bir medya grubunun bunu çok öne çıkarmasını anlamış değilim. Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan herkesin ortak değeridir”



KILIÇDAROĞLU VE DAVUTOĞLU'NDAN İTTİFAK AÇIKLAMASI



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu arasında gerçekleşen görüşme sonrası merak edilen bir diğer konu ittifak olacak mı? sorusuydu.



Bu konuda bir basın mensubunun İttifak gündeme geldi mi? sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Bu ziyaret tümüyle bir hayırlı olsun ziyaretiydi, ittifak konusu gündeme gelmedi. Bir siyasi iktidar, iktidarda kalacağım diye sürekli seçim kanunları ile uğraşıyorsa gidici demektir. Ülkenin sorunlarını değil, kendi sorunlarını düzeltmeye yönelik düzenlemeler yapıyor." ifadelerini kullandı.



Emlak365.com