Ahmet Hakan'ın İmzasını Taklit Ederek Trump Towers'ta Bulunan Evini Kiraya Veren Şahsa Hapis Cezası

Gazeteci Ahmet Hakan ile eski şoförü Sari Demir bir ev kiralama olayı nedeniyle mahkemelik oldular. Mahkeme ikili hakkında hükme vararak Ahmet Hakan'ın olayda haklı olduğuna dair karar verdi.
Ahmet Hakan'ın İmzasını Taklit Ederek Trump Towers'ta Bulunan Evini Kiraya Veren Şahsa Hapis Cezası

Ahmet Hakan ile eski şoförü Sari Demir arasındaki yaşanan sorun mahkemeye taşındı. Ahmet Hakan'ın sahibi olduğu evi onun imzasını taklit ederek kiraya verdiği iddiası ile Sari Demir hakkındaki şikayet üzerine başlayan davadan bugün karar çıktı.

İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık olarak yargılanan Sari Demir ve temsilcisi katılmadı. Müşteki sıfatı ile Ahmet hakan da duruşmaya katılmazken onu avukatı temsil etti.

AVUKAT VE SAVCI CEZA İSTEDİ

Ahmet Hakan'ın temsilcisi Avukat Merve Akın Özbek davada dolandırıcılık suçunun sabit olduğunu iddia ederek şahsın suçu işlediğine dair kendi beyanını, imza incelemesini ve bilirkişi raporunu delil olarak gösterip Sari Demir'in cezalandırılmasını talep etti. Cumhuriyet Savcısı da davaya ilişkin bir mütalaa sunarak Sarı Demir'in üzerine atılı suçlar nedeniyle cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme Ahmet Hakan'ın şikayeti ile açılan dolandırıcılık davasında eski şoförü Sari Demir'i cezalandırdı. Mahkeme Başkanı'nın açıkladığı cezalara göre Sari Demir hakkında 'hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanmak' suçundan 1 yıl 8 ay hapis ve 20 Bin TL para cezası; yine sanığa “özel belgede sahtecilik” suçundan 1 yıl 15 gün hapis cezası verildi. Ayrıca Sari Demir hakkında daha önce başka bir dosyada hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına dair kararın da bozulduğu bildirildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ!

İddianamede yer alan bilgilere göre Sari Demir bir süre Ahmet Hakan'ın yanında çalıştı. Bu süre içerisinde aralarında hizmet ilişkisi kuruldu. Ahmet Hakan daha önceden yanında şoför olarak çalışan Sari Demir'den Trump Towers Residence'de bulunan kendisine ait daireyi kiraya vermesini istedi. Hatta müşterilere daireyi gezdirebilmesi için Ahmet Hakan tarafından anahtarlar Sari Demir'e verildi. Bir süre sonra Sari Demir bu daireyi kiraya verdi ama bu durumdan Ahmet Hakan'ı bilgilendirmedi. Daha sonra ise Sari Demir'in kira sözleşmesi imzalayarak Ahmet Hakan'ın yerine imza attığı, kiracıdan da kira karşılığı aldığı 170 Bin TL'yi Ahmet Hakan'a vermediği tespit edildi.