Aile Bakanı Selçuk Açıkladı: Pandemi Nedeni İle 1000 TL Sosyal Yardım Parası İçin Dönemsel Muhtaçlık Kriteri Devrede! İşte E Devlet Başvuru Ekranı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk pandemi nedeni ile dağıtılan 1000 TL sosyal yardım parası ödemeleri hakkında yeni açıklamada bulundu.
Aile Bakanı Selçuk Açıkladı: Pandemi Nedeni İle 1000 TL Sosyal Yardım Parası İçin Dönemsel Muhtaçlık Kriteri Devrede! İşte E Devlet Başvuru Ekranı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk pandemi nedeni ile dağıtılan 1000 TL sosyal yardım parası ödemeleri hakkında yeni açıklamada bulundu. Kimlere yardım parası verileceği konusunda açıklama yapan Bakan Selçuk Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden 2 milyon liralık kaynak aktardıklarını duyurdu. Dönemsel muhtaçlık kriteri üzerinden ihtiyaç sahibi ailelere bu paralar vakıflar üzerinden dağıtılacak. Detaylar haberimizde...

Korana virüs salgını nedeni ile ekonomide yaşanan dalgalanma döneminde en büyük maddi zorlukları alt gelir grubu vatandaşlar yaşamıştı.



Süreçte Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı üzerinden ihtiyaç sahibi ailere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden dağıtılmak üzere yeni kaynak aktarıldı.



BAKAN SELÇUK DUYURDU: 2 MİLYAR LİRALIK KAYNAK DAĞITILMAK ÜZERE VAKIFLARA AKTARILDI!



Konu hakkında açıklama yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla salgın sürecinde mart ayından bu yana vakıflarımıza gönderdiğimiz 715,2 milyon ek kaynak ile birlikte toplam 2 milyar TL periyodik pay göndermiş olduk." ifadelerini kullandı.



1000 TL pandemi yardımı ödemesi için devlet olarak ihtiyaç sahibi ailelere öncelik verdiklerini ve bu ailelere düzenli yardım yaptıklarını belirten Bakan Selçuk korana virüs salgını nedeni ile bakanlık olarak dönemsel muhtaçlık kriterlerini de dikkate aldıklarını söyledi. Bu kişilere de 1000 lira sosyal destek ödemesi yaptıklarını belirten Bakan Selçuk Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden ödemelerin sürdüğünü dile getirdi.



DÖNEMSEL MUHTAÇLIK KRİTERİ NEDİR?



Korana virüs salgını nedeni ile işinden olanlar, geçici olarak gelir kaybı yaşayanlar, normalde yevmiyeli olarak çalışan ancak salgın nedeni ile büyük gelir kaybına uğrayan kişiler de dönemsel muhtaçlık kriteri kapsamında yardım programına dahil edildi.



E DEVLET 1000 TL PANDEMİ YARDIMI BAŞVURU VE SORGULAMA LİNKİ!



Başvurular e devlet üzerinden kabul edilirken yine aynı ekran üzerinden başvuru sonucunun da görüntülenmesine olanak sağlanıyor.



E-devlet 1000 TL pandemi yardımı başvurusu için BURAYI TIKLAYINIZ...



Bu ekran üzerinden hem pandemi yardımı başvurusu yapabilir hem de başvuru sonucunu sorgulayabilirsiniz.



Emlak365.com