Aile Bakanlığı SYDV Kırtasiye Eğitim Materyali Yardım Başvuruları 2021

Aile Bakanlığı'ndan kırtasiye desteği almak isteyenlerin nereye nasıl başvuru yapacaklarını adım adım aktarıyoruz. İşte 2021 yılı eğitim materyali yardımı.
Aile Bakanlığı SYDV Kırtasiye Eğitim Materyali Yardım Başvuruları 2021

Yeni eğitim öğrenim dönemi başlıyor. Çok sayıda öğrenci okuluna gidecek ve yüz yüze eğitim almaya başlayacak. Uzun süredir ara verilen yüz yüze eğitim nedeniyle vatandaşların birçok ihtiyacı oluşmuş durumda. Öğrenim ihtiyaçlarını karşılayamayanlara ise Aile Bakanlığı destek sağlıyor.

AİLE BAKANLIĞI'NDAN EĞİTİM MATERYALİ YARDIMI

İlkokul veya ortaokul öğrencileri için sağlanan eğitim materyali desteği, ekonomik olarak zor bir süreçte olan ailelerin çocuklarına sağlanır. Öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarının karşılanması ve eğitimde eksiksiz yer almaları adına sunulan yardım programında ise çeşitli koşulların sağlanması gerek.

Bakanlık, Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü üzerinden yapmış olduğu açıklamasında eğitim materyali desteğinin amacını aktardı.

"Her eğitim-öğretim yılı başında ve yıl boyunca 3294 sayılı Kanun kapsamında bulunan ihtiyaç sahibi ailelerin ilk ve ortaöğretimde okuyan çocuklarının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakıfları tarafından kırtasiye, önlük, çanta vb. temel okul ihtiyaçları karşılanmaktadır."

Başvuru Şartları Neler?

Aile Bakanlığı'ndan eğitim materyali desteği almak isteyen tüm aileler için sağlanması gereken ilk şart gelir düzeyi. Sosyal güvencesi olmayanlara doğrudan sağlanan ancak sosyal güvencesi olanlara ise belli bir gelir düzeyine göre onaylanan destek için o iki koşul şu şekilde;

* 3294 sayılı Kanun kapsamındaki sosyal güvencesi olmayan ihtiyaç sahibi haneler alabilirler.

* Sosyal güvencesi olan ancak hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az olan haneler de alabilirler.

Nereye Başvuru Yapılacak?

Destek ödemeleri için başvurular vatandaşların yaşadıkları ilçe sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıflarına yapılacak. Aileler kaymakamlıklara giderecek eğitim materyali yardımı almak istediklerini bildirecekler ve sağlanan destek ödemelerini alabilecekler.