Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Selçuk'tan Kıdem Tazminatı Açıklaması!

Son dönemin gündemden hiç düşmeyen bir numaralı konusu kıdem tazminatı olarak öne çıkarken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Selçuk yeni açıklama yaptı!Kıdem tazminatı fonu gündemdeki yerini korumaya devam ederken bugün konu hakkında önemli bir açıklamada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selcuk'tan geldi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Selçuk'tan Kıdem Tazminatı Açıklaması!

Son dönemin gündemden hiç düşmeyen bir numaralı konusu kıdem tazminatı olarak öne çıkarken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Selçuk yeni açıklama yaptı!

Kıdem tazminatı fonu gündemdeki yerini korumaya devam ederken bugün konu hakkında önemli bir açıklamada Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selcuk'tan geldi.



Bakan Selçuk "Tüm Tarafların Görüşlerini Alacağız"



Çalışanların hak kaybı yaşama endişesi yaşadıkları kıdem tazminatı hakkında açıklama yapan Bakan Selçuk "En çok önem verdiğimiz husus, tüm tarafların görüşleri ve değerlendirmelerinin sürece dahil edilecek olması" dedi.



Kıdem Tazminatı Nedir?



Çalışanların aldıkları toplu paralar arasında yer alan kıdem tazminatı çalışanın emekli olması ya da farklı sebeplere bağlı olarak işinden işverence çıkarılması durumunda çalıştığı süreye göre hesaplanarak ödenmesi gereken hak ediş ödemesidir.



Kıdem tazminatı almak için işçinin evlilik ya da askerlik gibi zorunlu haller dışında kendi isteği ile işten çıkmaması ya da hırsızlık gibi yüz kızartıcı nedenlerle haklı sebeplerle işveren tarafından işten çıkartılmamış olması şartları aranır.



Kıdem Tazminatı Fonu Nedir?



Çalışan işçinin kıdemini güvence altına almak, işverenlerin kıdem tazminatı ödemeleri yükünün altında ezilmelerini önlemek adına hayata geçirilmesi planlanan yeni fon sistemidir.



Bu sistem ile işçinin aylık kıdem tazminatı işveren tarafından devlete ödenecek, devlet fonda biriken kıdem tazminatını belirli şartları taşıması durumunda işten çıkarılan işçiye ödeyecektir.



Kıdem tazminatı fonu 2019 yılının en çok konuşulacak konuları arasında yer alacak gibi görünürken hükümet kanadından henüz son açıklanan kıdem tazminatı fonu hakkında yeni bir bilgi paylaşılmadı.



Bakan Albayrak'ın Kıdem Tazminatı Fonu Açıklamaları!



Yeni Reform Paketi ile açıklanan kıdem tazminatı fonu hakkında da yeni açıklamalarda bulunan Bakan Albayrak kıdem tazminatı fonunda kimsenin mağdur edilmeyeceği, tüm paydaşların mutlu olacağı bir formül üreteceklerini söylemişti.



Emlak365.com