AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi Ne Zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan Saat Kaçta Konuşacak?

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi düzenlenecek. Ekonomide yaşanan gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kongre konuşması merak ediliyor. Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan saat kaçta konuşacak? Haberimizde.
AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi Ne Zaman? Cumhurbaşkanı Erdoğan Saat Kaçta Konuşacak?

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi 24 Mart tarihinde düzenlenecek. Çarşamba günü gerçekleştirilecek kongre ekonomide yaşanan gelişmeler doğrultusunda daha büyük önem kazandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın piyasaların beklentileri doğrultusunda açıklama yapması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti 7. Olağan Büyük Kongre konuşmasının satır başları ve kongre açılış saati detayları sizlerle.

AK PARTİ'DE KONGRE TOPLANIYOR

AK Parti'de büyük kongre için artık geri sayım başladı. 2021 yılında "Türkiye için güven ve istikrar" sloganıyla düzenlenecek olan AK Parti'de 7. Olağan Büyük Kongresine 11 siyasi parti davet edildi.

Koronavirüs salgını nedeniyle 2021 yılında kongreye yurt dışından konuk çağrılmadı. Kongreye az sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi, engelli ile gazi ve şehit yakınları davet edildi. Kongrede salgın tedbirlerine uyulacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KONUŞMA YAPACAK?

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresinde kapsamlı bir konuşma gerçekleştirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan büyük kongrede genel olarak 2023 seçimlerine yönelik bir manifesto ve yol haritası açıklayacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının temelini oluşturacak başlıklardan bir tanesi de ekonomi olacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kongrede yapacağı konuşmanın bu bölümü de yaşanan ekonomik gelişmelerden dolayı daha dikkatli takip edilecek.

BİRİNCİ BAŞLIK EKONOMİ OLACAK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın genel olarak önümüzdeki dönemlere ilişkin açıklamalarda bulunması beklenen kongre konuşmasında, ekonominin güncel başlıklarına da değinmesi bekleniyor. Öyle ki son dönemlerde TCMB Merkez Bankası Başkanlığı makamında yapılan görev değişikliği ve piyasaların tepkisine dair Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mesajlar verebileceği öngörüşüyor.

KONGRE KAÇTA BAŞLAYACAK, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN NE ZAMAN KONUŞACAK?

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi, 24 Mart Çarşamba günü sabah saat 10.00 itibariyle başlayacak. Kongrenin toplanması, ilk aşamaların tamamlanması ve ilk açıklamaların yapılmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşma yapması bekleniyor.