AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Canikli 'İhtiyacı Olan Ülkelere 8,5 Milyar Dolar Yardım Yaptık'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli katılmış olduğu kongre kapsamında yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin bugüne kadar ihtiyacı olan farklı ülkelere 8.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Canikli 'İhtiyacı Olan Ülkelere 8,5 Milyar Dolar Yardım Yaptık'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli katılmış olduğu kongre kapsamında yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin bugüne kadar ihtiyacı olan farklı ülkelere 8.5 milyar dolar yardımda bulunduğunu söyledi.

AK Parti Adıyaman 7. Olağan İl Kongresi gün içerisinde düzenlendi. Kongrer kapsamında konuşma yapan isimlerden bir tanesi de AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli oldu. AK Parti'nin bu zamana kadar yapmış olduğu icraatlar çalışmalar hakkında bilgi veren Canikli bunun dışında ekonomi ve siyasi konulara da değindi.



BAŞKA ÜLKELERE 8.5 MİLYAR DOLAR YARDIM YAPTIK



Nurettin Canikli yapmış olduğu konuşmasında 2002 yılı öncesinde Türkiye'nin bölgede olan gücünün oldukça az olduğunu söyledi. O dönemde Türkiye'nin etrafında çok büyük olaylar olduğunu ancak müdahale edilemediğini aktaran Canikli ülke ekonomisinin de yerlerde süründüğünü söyledi.



"Türkiye'nin ayağa kalkıp etrafında olan bitene bakma imkanı yoktu. Böyle bir ülkede ekonomi yerlerde sürünüyordu. Bugün en son 2018 yılı rakamları yayımlandığı için söylüyorum, Türkiye olarak dünyanın farklı coğrafyalarında ihtiyacı olan ülkelere 8,5 milyar dolar yardım yaptık."



Konuşmasının devamında bu rakamın devletin yapmış olduğu yardım değil, bütün sivil toplum örgütlerinin, Kızılay'ın, Diyanet'in, vatandaşın, doğrudan gönderdiği yardımlardan oluştuğunuı ifade eden Nurettin Canikli "Şöyle düşünün, bir tanker petrolü veresiye alamayan bir ülkeden, bugün dünyanın ihtiyacı olan fakir topluluklarına 8,5 milyar dolar hibe yardımı yapan bir Türkiye. İşte aradaki fark bu." açıklamasında bulundu.



Emlak365.com