Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal: Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Değişikliği Yapacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, NTV'de katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilerleyen günlerde kabine değişikliği yapacağını söyledi.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal: Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Değişikliği Yapacak!

Türkiye'de bir süredir kabine değişikliği yaşanacağına dair iddialar gündeme geliyordu. Bugün bu konu hakkında flaş bir gelişme yaşandı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, NTV'de bir canlı yayına katılarak gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Yıllardır AK Parti içerisinde önemli vazifeler üstlenen ve partinin yetkin isimlerinden birisi olarak gösterilen Mahir Ünal çok çarpıcı bir açıklamaya imza attı. Önce AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi hakkında konuşan Mahir Ünal ardından ise kabine değişlikliği iddialarına karşın net ifadeler kullandı.

TÜRKİYE'Yİ 2023'E TAŞIYACAK KADROLAR SEÇİLECEK

Ak Parti'nin 7. Olağan Büyük Kongresi'nin Türkiye için çok büyük bir anlamı olduğunu belirten Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “Yarın yapacağımız Ak Parti 7. Olağan Büyük Kongresi sıradan bir parti kongresi olmayacaktır. 19 yıldır Türkiye'yi yöneten bir siyasi partinin yeni yönetimi belirlenecektir. Kongrede biz Türkiye için güven ve istikrar demeye devam edeceğiz. Partimizin seçilecek yeni kadroları ülkemizi 2023'e taşıyacak kadrolar olacaktır. Bu açıdan oldukça önemli bir anlam ifade ettiğini söyleyebilirim.” dedi.

Türkiye'de değişimin öncüsü olan AK Parti'nin yeni değişimlere imza atacağını söyleyen Mahir Ünal, “AK Parti bu ülkede daima değişimlerin öncüsü olmuştur. Yarınki kongremizde biz parti yönetiminde yeni birimleri oluşturacağız. Bu Türkiye'de tüm siyasi partilere örnek olacaktır. İnanıyorum ki bir süre sonra getirdiğimiz bu yeni birimler diğer siyasi partiler tarafından da oluşturulacak. Olsun biz öncü olmaya, onlar bizden almaya devam etsinler ama yeterki demokrasimiz gelişsin. Ayrıca tüm partileri kongremize davet ettik ama elbette HDP'ye bir davette bulunmadık. Terör ile arasına mesafe koyamayan bir partiye davette bulunmak ilkelerimizle çelişmek olurdu.” ifadelerini kullandı.

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine değişikliğine gideceğini de açıklayan Mahir Ünal, “Değişim konuşulmaya başlayınca kaçınılmaz olarak bir parça değiştiğinde sistemin hepsinde bir hareketlilik oluyor. Sayın Cumhurbaşkanımız yalnızca parti yönetiminde değil kabinesinde de yeni bir düzenlemeye gidecektir. Önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz. Gerçekleştiği zaman bunun üzerine konuşmak daha doğru olur. Ancak kısa bir süre içerisinde bu karar kamuoyuna duyurulacaktır diye tahmin ediyorum.” şeklinde konuştu.

Emlak365.com