AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na Andımız Tepkisi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Andımız tartışmalarına değinen Mahir Ünal, ilgili metnin yürürlükten 2013 yılında kaldırıldığını ve Türkiye'nin andının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söylediği gibi İstiklal Marşı olduğunu belirtti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na Andımız Tepkisi!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal katıldığı televizyon programında gündeme dair açıklamalar yaptı. Türkiye'nin gündemini yorumlayan Mahir Ünal önemli değerlendirmelerde bulundu.

TÜRKİYE BÖLGESEL GÜÇ HALİNE GELMİŞTİR

Türkiye'nin AK Parti iktidarı ile 19 yılda adeta pandemiye hazırlandığını söyleyen Mahir Ünal, “2020'de yaşadıklarımıza baktığımızda biz yıllardır adeta ülkemizi salgına hazırlamışız. Türkiye, AK Parti iktidarı ile 19 yılda bölgesel güç haline gelmiştir. Tabiki bunu görebilmek için Türkiye'ye dünyadan bakmak gerekir. Muhalefetin baktığı yerden bakarsanız farklı bir Türkiye görürsünüz.” dedi.

HDP'nin kapatılmasına ilişkin davaya dair de açıklama yapan Mahir Ünal, “Anket firmalarının yaptığı bazı anketler var. Toplumda bir hassasiyet oluşmuş. Toplum HDP'ye terörle arana mesafe koy diyor.Biz HDP ile zamanında demokratik zeminin güçlenmesi için görüşmüştük. CHP bugün farklı açıdan görüşmeleri sürdürüyor.Kapatma davası hukuki bir meseledir bunu siyasi zemine çekmemek gerekir. Bugüne kadar PKK'ya, PKK eylemlerine, PKK'nın cenazelerine katılanlar, buna CHP'liler de dahil olmak üzere Türkiye'den yana ve demokratik toplumdan yana pozisyon almak zorundalar.” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU'NA ANDIMIZ TEPKİSİ!

Andımız tartışmalarına da katılan Mahir Ünal, “8 Ekim 2013'te andımız yürürlükten kaldırıldı. Bu andımız kaldırılırken Cumhurbaşkanımız da “Bizim andımız İstiklal Marşı'mızdır” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu önce Atatürk demekten imtina eden il başkanını hizaya çeksin. Milliyetçiysen, bu ülkenin değerlerine sahipsen, andımızda geçen ifadeleri önemsiyorsan terörle, teröristle arana mesafe koyacaksın, Doğu Akdeniz'de Yunan tezlerini savunmayacaksın, Libya'da Türkiye'yi destekleyeceksin.” şeklinde konuştu.

Emlak365.com