AK Parti'den Ayasofya Camii Baş İmamına Tepki! İstanbul Sözleşmesi ve Ekonomiye Dair Konuşmuştu

Ayasofya Camii Baş İmamı Mehmet Boynukalın İstanbul Sözleşmesi ve Ekonomi açıklamaları ile gündeme gelmişti. Boynukalın tarafından yapılan bu açıklamalara AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan açıklama geldi.
AK Parti'den Ayasofya Camii Baş İmamına Tepki! İstanbul Sözleşmesi ve Ekonomiye Dair Konuşmuştu

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile feshedilen İstanbul Sözleşmesinin ardından Ayasofya Camii Baş İmamı Mehmet Boynukalın bazı açıklamalarda bulunmuştu. Bu açıklamalardan sonra ekonomiye ilişkin görüşlerini ilan eden Boynukalın'a AK Parti'den tepki geldi.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞIMLARDA BULUNDU

Ayasofya Camii Baş İmamı Mehmet Boynukalın kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İstanbul Sözleşmesinin kaldırılmasına "İstanbul sözleşmesi kaldırılmış. Hamdolsun. Allah razı olsun. Haklı ve güçlü insan = Haklı ve güçlü Türkiye." ifadelerini kullanmıştı.

Bu paylaşımların ardından ekonomide sürece dair de bir paylaşımda bulunan Mehmet Boynukalın Twitter hesabından faiz konusuna değinmişti. O paylaşımında Mehmet Boynukalın "Açıklama: Faizin azaltılması ve sonunda tamamen kaldırılması hem İslam'ın hem de aklın gereğidir. Güçlü ekonomilerde faiz % 0-1 arasında. O sebeple faizcilerle mücadele etmek de İslam'ın bir emridir." açıklamasında bulundu.

AK PARTİ'DEN TEPKİ GELDİ

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan kendisine ait sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak bu açıklamalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Bülent Turan paylaşımda polemiklerin Ayasofya Camii Baş İmamı Prof. Dr Mehmet Boynukalın'a eleştiride bulunarak "Ayasofya'nın açılışı gibi tarihi bir meydan okumayı gölgede bırakacak bir tavırla sürekli polemiklerin içinde olmanız Ayasofya için bedel ödeyen herkesi üzmekte! Bir siyasi değil, kardeşiniz olarak bu mecrada/usulle olmanızın kimseye faydası olmadığı kanaatindeyim" dedi.