AK Partili Mahir Ünal'dan Flaş Çıkış: Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Erdoğan'ın Babasının Malı Değil!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi üzerinden devam eden tartışmalara AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal son derece sert bir açıklama ile dahil oldu.
AK Partili Mahir Ünal'dan Flaş Çıkış: Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Erdoğan'ın Babasının Malı Değil!

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi hakkında yürütülen tartışmalar yeniden alevlenirken özellikle de muhalefetin sık sık gündeme getirdiği "kendisine saray yaptı" iddiaları hakkında AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal oldukça sert bir yanıt verdi.

AK PARTİLİ MAHİR ÜNAL'DAN SERT ÇIKIŞ: RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN BABASININ MALI DEĞİLDİR!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda yapılan görüşmeler son derece sert tartışmalara sahne oldu. Muhalefet ve iktidar partilerinin grup başkanvekilleri tarafından yapılan karşılıklı açıklamalar genel kurulda tansiyonu yükseltirken yapılan karşılıklı açıklamalarda ton giderek sertleşti.

Yapılan eleştirilere yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal "Devletle şahsiyeti birbirinden ayırt etmek gerekir. Recep Tayyip Erdoğan, bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı olarak tasarruflarda bulunur, bu tasarrufların hesabını da bu millete verir.

Efendim, 'Kendisine saray yaptı'. O Külliye, bu aziz millete aittir. Geçmişte merdiven altında basın toplantısı yapan hükümetlerin yerini bugün bu milletin mehabetine uygun idare merkezleri almıştır. Orası, Recep Tayyip Erdoğan'ın babasının malı değildir, bu aziz milletin yönetildiği merkezdir" diyerek çok konuşulacak açıklamalara imza attı.

CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ NEREDE, NE ZAMAN YAPILDI?

Başkent Ankara'da Atatürk Orman Çiftliği içerisine yapılan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi inşaatı 2014 senesinde tamamlanarak kullanıma açılmıştı. Külliyenin büyüklüğü ve inşaatı için harcanan tutar tartışmalara neden olmuş ve muhalefetin eleştirilerine neden olmuştu. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe'de yer alırken Ankara'nın Yenimahalle ilçe sınırı içerisinde yer alıyor.