AK Parti'nin 2020 Şubat Torba Yasasında Yer Alacak Düzenlemeler! Torba Yasa Çıkış Tarihi ve Son Dakika Düzenlemeleri
AK Parti 2020 Şubat ayı torba yasasında önemli konularda düzenlemeye gitmeye hazırlanıyor. Peki hükümetin torba yasa düzenlemesi ne zaman çıkacak? Ak Parti hangi konularda düzenleme yapacak? EYT, Genel Af, Cezai İndirim, Vergi Yapılandırması, KYK Borçları, Taşeron gibi konu başlıkları torba yasada yer alacak mı? Tüm bu soruların yanıtlarını haberimizde ele aldık. İşte çok sayıda bakanlığın ortak çalışması sonucu oluşturulan 2020 yılı torba yasa düzenlemesine ilişkin son gelişmeler.
AK Parti kanadından yapılan bir açıklama 2020 yılının ilk torba yasası için çalışmaların tamamlandığı ve TBMM'ye sunulacağı bildirildi.
Çok sayıda konu başlığında çeşitli düzenlemelerin yapılacağı torba yasada yer alacak o maddeleri tek tek ele alıyoruz. İşte 2020 yılı torba yasa düzenlemesine ilişkin son gelişmeler ve bilinmesi gereken detaylar.
HÜKÜMETİN 2020 YILI TORBA YASA DÜZENLEMESİ
AK Parti tarafından hazırlanan topba yasada yer alacak çok sayıda alanda düzenleme yapılacak. Bu düzenlemeler ana başlıkları ile şu şekilde olacak.
* Yeni torba yasada yer alması beklenen konu başlıklarından ilki internet sitelerinden silah satışı. Bu alanda ceza artırımına gidilecek. Yeni düzenleme kapsamında faaliyet izin belgesine aykırı üretim yapanlara 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası geliyor. Bunun dışunda kanuna aykırı satışlara 1 yıldan 3 yıla hapis cezası geliyor. Silahların ticari reklamını ve tanıtımını yapanlarla internet ve sosyal medyadan satışını yapanlara idari para cezası verilecek.
* Torba yasada yer alacak bir diğer düzenleme ise esnaflara ahilik uygulaması için erteleme kararı. Bu sistem 2021 yılı sonuna kadar ertelenecek.
* AK Parti başka ülkelerde yaşayan vatandaşların dövizle bireysel emeklilik sistemine dahil edilmelerine ilişkin düzenleme yapacak.
* KOBİ desteği; torba yasada KOBİ'lere destek olmak amacıyla kredi garanti kurumlarına aktarılan kaynak tutarı 25 milyar TL'den 35 milyar TL'ye çıkacak.
* 2020 yılı torba yasasında doğal afet yaşanan bölgelere ilişkin düzenleme yer alıyor. Bu çerçevede deprem, yangın, su baskını, yer kayması, kaya düşmesi, çığ gibi afetlerin yaşanması durumunda bu bölgelerde yaşayan vatandaşların elektrik ve doğalgaz faturaları 1 yıla kadar ertelenecek.