AK Parti'nin Yaptırdığı Son Seçim Anketlerinin Sonuçları Açıklandı!

Son dönemlerde artan seçim anketleri sonuçlarının açıklanmasına AK Parti tarafından yaptırılan anketler de katıldı.
AK Parti'nin Yaptırdığı Son Seçim Anketlerinin Sonuçları Açıklandı!

Son dönemlerde artan seçim anketleri sonuçlarının açıklanmasına AK Parti tarafından yaptırılan anketler de katıldı. AK Parti'nin çeşitli araştırma şirketlerine yaptırdığı anketlerde partinin de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da oy oranlarının yükseldiği belirtildi.

Türkiye'de erken seçim tartışmaları dönem dönem alevleniyor. Son beyanatlara göre seçimler 2023 yılının Haziran ayında yapılacak. Ancak hem araştırma şirketleri hem de siyasi partiler seçim anketleri yaparak vatandaşların siyasi tercihlerinde ne gibi değişimler yaşandığını ölçüyorlar.



Çok sayıda anket şirketi tarafından vatandaşlara siyasi tercihleri sorulurken çıkan sonuçlar da siyasi arenada tartışma yaratıyor. Anketlerin sonuçlarının değerlendirmesini her siyasi parti kendi cephesinden yaparken bazı siyasi partiler de kendi anket çalışmalarını güvendikleri anket şirketlerine yaptırıyorlar.



AK PARTİ'DEN SEÇİM ANKETİ AÇIKLAMASI!



AK Parti de sık sık seçim anketi yaptıran siyasi partiler arasında bulunuyor. AK Parti'nin önemli isimlerinden olan Mahir Ünal bu anketlerle alakalı olarak açıklamalarda bulundu. Mahir Ünal Ak Parti'nin oyunun düşmediğini söyleyerek, “Biz parti olarak her ay dört farklı seçim anketi yaptırıyoruz. Seçmenlerin siyasi tercihlerini bu şekilde ölçme imkanı buluyoruz. Uyguladığımız politikaların seçmenler üzerine nasıl etki bıraktığını bu yöntemle net bir şekilde görebiliyoruz. Bizim son aketlerimize göre bir oy düşüşü kesinlikle yok.” dedi.



OY ORANLARI AÇIKLANDI!



AK Parti'nin anketlerde ortalama oyundan da bahseden Mahir Ünal, “AK Parti'nin yaptırdığı anketlerde partimizin oy oranı daima yüzde 40-42 seviyesinin üzerindedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın oy oranı ise yüzde 52-54 bandındadır. Bu sonuçlar son güncel verilerdir.” ifadelerini kullandı.



Emlak365.com