Akdeniz'de Korkutan Gerginlik! Türk ve Yunan Hücum Botları Hareketlendi, Helikopterler Havalandı

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerilim her geçen saniye artarken Türkiye'nin NAVTEX kararı sonrası bölgede hareketlilik dikkat çekti.
Akdeniz'de Korkutan Gerginlik! Türk ve Yunan Hücum Botları Hareketlendi, Helikopterler Havalandı

Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan gerilim her geçen saniye artarken Türkiye'nin NAVTEX kararı sonrası bölgede hareketlilik dikkat çekti. Yunanistan hükümeti Meis Adası kıyısına firkateyn yanaştırırken Türk hücum botları ise Kaş'a doğru hareketlendi. Bölgede bir anda tansiyon yükselirken yaşanan gerilimi tüm dünyada yakından takip ediyor. Detaylar haberimizde...

Yunanistan Türkiye tarafından atılan son adımlar sonrasında çaresiz çırpınışlarına devam ederken atılan adımlar tüm dünya tarafından yakından takip ediliyor.



MEİS ADASI YAKINLARINDA KARŞILIKLI HAREKETLİLİK YAŞANDI, GERİLİM BİR ANDA TIRMANDI!



Kızılhisar adı ile de anılan Meis Adası bir anda yaşanan karşılıklı gerilime sahne oldu.



Yunanistan'a bağlı olan 12 ada arasında yer alan Meis Adası, Antalya'nın Kaş sınırına olan yakınlığı ile de dikkat çekiyor.



Türkiye tarafından açıklanan NAVTEX kararı sonrasu Yunanistan karşı adım olarak Meis Adası'na firkateyn yanaştırmış bunun üzerine Türk hücüm botları da aralarında sadece 2,1 km uzaklık bulunan Kaş kıyılarına doğru hareketlenmişti.



Yunanistan gün boyunca söz konusu bölge üzerinde helikopterlerle uçuş yaptı.



Akdeniz'de Korkutan Gerginlik! Türk ve Yunan Hücum Botları Hareketlendi, Helikopterler Havalandı



Konu hakkında açıklamada bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise "Yunanistan ise her zamanki gibi diplomasiyi 'Yunan tiyatrosu'na çevirmeye çalıştı. Yunanistan Türkiye'nin jestini çözüm için bir fırsat olarak değerlendirmek yerine, samimiyetsiz ve ikiyüzlü bir pratik ortaya koydu ve Mısır ile korsan anlaşma yapma yoluna gitti.



Bu sözde anlaşma, uluslararası hukuka ve Türkiye'nin Libya ile Doğu Akdeniz'de akdettiği meşru anlaşmaya aykırı olduğu gibi Yunanistan tarafının Türkiye'nin iyi niyetini suistimal etme niyetini açıkça ortaya koymuştur" sözleri ile Yunanistan'ı eleştirdi.



Türkiye Oruç Reis gemisi ile bölgede arama çalışmalarına devam ederken yaşanan gelişmeler iki ülke yanı sıra bölgede ki büyük enerji potansiyeli nedeni ile tüm dünya tarafından da yakından takip ediliyor.



Emlak365.com