ALES 19 Eylül Soru Cevapları Aday Yorumları! Sınav Kolay Mıydı, Zor Muydu?

19 eylül 2021 Pazar günü ALES gerçekleştirildi. Peki ALES kolay mıydı, zor muydu? Adayların sınav sonu yorumları nasıl? İşte 2021 Eylül dönemi ALES sınav değerlendirmeleri.
ALES 19 Eylül Soru Cevapları Aday Yorumları! Sınav Kolay Mıydı, Zor Muydu?

ÖSYM Başkanlığı tarafından ilan edilen sınav takvimi kapsamında 19 Eylül tarihinde ALES/2 sınavı gerçekleştirildi. Sınava on binlerce aday katılırken sınavın kolay mı, zor mu olduğu merak ediliyor. Bizlerde adaylar için sınava dair ilk yorumları derledik.

2021 ALES SINAVI TAMAMLANDI

2021 yılında ikincisi düzenlenen ALES için sınav sabah saat 10.15 itibariyle başladı. Sınava katılan adaylar ÖSYM tarafından yapılan duyuru kapsamında sınav binalarında saat 10.00'dan itibaren alınmadılar.

Toplam 150 sorunun yer aldığı Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavında (ALES/2) adaylar sınav için 150 dakika süre verildi. Adaylar için sınav süreci saat 10.15 itibariyle başlamış olup 12.45'te sona erecek. Söz konusu sınava katılan adaylar için puanlama 5 yıl boyunca geçerli olacak.

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2021 yılı ÖSYM sınav takvimine göre 19 Eylül 2021 Pazar günü gerçekleştirilen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/2) sonuçları Ekim ayı içinde açıklanacak. ÖSYM sınav sonuçlarına erişimin 14 Ekim tarihinde ilan edileceğini duyurdu.

Sınava katılım sağlayan adaylar 14 Ekim tarihinde ÖSYM'nin ilanı sonrasında Aday İşlemleri Sistemi üzerinden sınav sonuçlarını görüntüleyebilecekler. Sınav sonuç sorgulama işlemleri adayların sisteme T.C. numaraları ve şifreleri ile giriş yapmaları ile tamamlanacak.

2021 ALES/2 SINAVI KOLAY MIYDI ZOR MUYDU?

Sınavın tamamlanmasının ardından en merak edilen husus ise sınavın kolay mı zor mu olduğu oldu. Adaylar sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarında sınava dair değerlendirmelerini paylaşıyorlar. Sınav durumunu merak eden adaylar aşağıda yer alan yorum alanına isimleri ile birlikte sınava dair düşüncelerini paylaşabilirler, diğer adaylarla sınavı değerlendirebilirler. Sınav kolay mıydı, zor muydu? yorum alanında değerlendirin.