Ali Babacan'dan Çarpıcı Açıklama: "AK Parti Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan 2018 Seçimlerini Kaybetti!"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 2018 seçimlerine yönelik çarpıcı bir değerlendirmede bulundu.
Ali Babacan'dan Çarpıcı Açıklama: "AK Parti Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan 2018 Seçimlerini Kaybetti!"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 2018 seçimlerine yönelik çarpıcı bir değerlendirmede bulundu. Ali Babacan, AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimleri kaybettiğini bir başka siyasi partinin desteği ile Cumhurbaşkanı olunabildiğini söyleyerek bunun zafer değil yenilgi olduğunu ifade etti.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.



İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül arasındaki polemiği değerlendiren Ali Babacan, “Burada bir duygusallık yaşanabilir ve bu anlayışla karşılanabilir. Yine de sonuç olarak hukuk ne diyorsa onun yapılması gerekir. Anne oğul ilişkisinin duygusal bir hassasiyeti var. Ancak bunun yanında bir de bakanlık görevi var. Uzaktan izlediğim kadarıyla bu ikisi birbirine karışmış durumda. Yine de hukuki gereklilik neyse onun sağlanması doğru olacaktır.” dedi.



CUMHURBAŞKANI HUKUKA MÜDAHALE EDİYOR!



Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlü müdahale ile hukuki kararlarda etkili olduğunu söyleyen Ali Babacan, “Cumhurbaşkanı Erdoğan sık sık sözlü müdahaleler ile kamuoyu önünde hukuk sistemini dizayn ediyor. Buna ne yazık ki şahitlik etmek zorunda kalıyoruz. Bazı davalarda kendisi çıkıp taraf oluyor. Enis Berberoğlu hakkında Anayasa Mahkemesi ihlal kararı veriyor ve mahkeme bunu uygulamıyor. Sanki kararı o verdirmiş gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan çıkıp uygulamayabilir diyor. Hukuk herkes için bağlayıcı olmalı ama bu sistemde bunu mümkün kılmak çok zor.” ifadelerini kullandı.



CUMHURBAŞKANI'NIN SİYASET ŞİDDET KARŞISINDA TAVRINI MERAK EDİYORUM!



Siyasal şiddet kavramının yeniden Türkiye'de egemen olmaya başladığını söyleyen Ali Babacan, “Tam bir geri dönüş yaşıyoruz. Şiddetten beslenen, şiddeti bir yöntem olarak kullanan ve şiddet kullanıldığı zaman bunu kınayamayan, telefon açarak bir geçmiş olsun diyemeyen bir zihniyet ile Türkiye yönetiliyor. Bu kadar olay oldu Cumhurbaşkanı çıkıp bir açıklama yapara toplumu teskin edecek söylemde bulunmadı. Ben bir siyasetçi olarak değil bir vatandaş olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu siyasal şiddet olayları hakkındaki tavrını merak ediyorum.” şeklinde konuştu.



AK PARTİ VE ERDOĞAN 2018 SEÇİMLERİNİ KAYBETTİ!



2018 seçimlerine yönelik çarpıcı bir yorumda bulunan Ali Babacan, “2018 yılında yapılan seçimleri AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan kaybetmiştir. Bunu kimse dile getirmiyor. AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bir başka siyasi partinin oyunu olarak seçilmiştir. AK Parti'yi yüzde 50 üzerinde oy alabilen bir parti olarak biz Türk siyasetine sokmuştuk.Gelinen süreçte MHP'ye mahkum olmuş bir AK Parti var. MHP bugün gidiyorum dese TBMM'de çoğunluğunu kaybedek bir AK Parti ile karşı karşıyayız. Bunu da millete seçim zaferi diye anlattılar. Bu zafer filan değil bildiğiniz henizettir. Dünün koalisyonudur bu sonuç ama tabiki bunları dile getirmek Türkiye'de kolay değil.” dedi.



Emlak365.com