Ali Babacan'dan Tam Kapanma Destek Paketi Açıklaması

Türkiye'de tam kapanma kararının alınmasının ardından siyasetin de ana gündem konusu bu oldu. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan tam kapanma kararı ile beraber bir destek paketinin açıklanması gerektiğini söyledi.
Ali Babacan'dan Tam Kapanma Destek Paketi Açıklaması

Türkiye'de Perşembe günü saat 19:00'dan sonra tam kapanma uygulanacak. 17 Mayıs 2021 tarihine kadar 81 ilde sokağa çıkma yasağı olacak. Bu kararın alınmasının ardından siyasetin gündemi de tam kapanma oldu. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bir açıklama yaparak tam kapanma kararını değerlendirip bir de öneride bulundu.

DESTEK PAKETİ AÇIKLANMALI!

DEVA Partisi'nin başkanlık kurulu toplantısının ortasında tam kapanma kararını duyduklarını söyleyen Ali Babacan, “Türkiye'de tam kapanmanın uygulanması bizim de önerilerimizden birisiydi. Bu konuda hükümetin aldığı kararı destekliyoruz ve de önemsiyoruz. Buna karşın kararın eksik olduğunu da belirtiyoruz. Böyle bir karar alınıyorsa vatandaşlarımıza yönelik bir destep paketi de açıklanmalıydı. İnsanları evlerine kapatıp geçimlerini nasıl sağlayacakları da düşünülmeliydi.” dedi.

Dünyadan örnekler veren Ali Babacan, “Tam kapanma kararını dünyada ilk defa Türkiye almadı. Çok çeşitli ülkelerde bu tür uygulamalar yapıldı ve yapılmaya da devam ediliyor. O ülkelerin süreci nasıl yönettikleri araştırılmalıydı ama görüyoruz ki hiç araştırılmamış bile. Kapanmak şart bunda hemfikiriz. Ancak böyle bir durumda vatandaşa doğrudan destekler verilmeli. Dünya bunu böyle yapıyor.” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞ KADERİNE TERKEDİLMEMELİ

Türkiye'nin 3 haftalık tam kapanmaya gideceğini söyleyen Ali Babacan, “vatandaşımız zaten geçim sıkıntısı yaşıyor. Hayat pahalılaşmış, alım gücü azalmış. Bir de küçük işletmelere, esnaflara, gündelikle geçinenlere tam kapanmaya gidiyoruz diyorsunuz. 3 hafta boyunca bu insanlar mağdur olacaklar. Biz yine de hükümetten acil olarak bir destek paketi açıklamasını bekliyoruz. Kapanma ancak destek paketi ile olabilir. İnsanları kısıtlıyorsanız bir de çözüm öneriniz olmalı. Yeni mağduriyetler yaşatarak vatandaşı kaderine terketmek sosyal devletin özelliği olamaz ve de olmamalıdır. Tüm bunlarla beraber tam kapanmada bir de etkin bir aşılama programı uygulanmalıdır. Türkiye tüm bunları yaparak süreçte avantajlı duruma geçebilir.” açıklamasını yaptı.