Almanya'dan Flaş Karar! Türkiye'nin Listeden Çıkarıldığı Resmen Açıklandı!

Türkiye'yi koronavirüs ile mücadele kapsamında yüksek riskli ülke kategorisinde değerlendiren Almanya'da yeni bir karar alındı. Almanya, Türkiye'nin risk seviyesi yüksek riskli ülkeden riskli ülke seviyesine düşürdü.
Almanya'dan Flaş Karar! Türkiye'nin Listeden Çıkarıldığı Resmen Açıklandı!

Türkiye'de koronavirüs salgınının kontrol altına alınmaya başlanması bazı ülkelerin Türkiye hakkında yaptıkları değerlendirmeleri güncellenmesini sağladı. Almanya da yeni bir karar alarak daha önce yüksek riskli ülke kategorisinde değerlendirdiği Türkiye'nin riskli ülke kategorisine alındığını duyurdu.

ALMANYA'DAN TÜRKİYE KARARI

Konuya dair Almanya Dışişleri Bakanlığı bir son dakika açıklaması yaparak Türkiye'nin yüksek riskli ülke kategorisindejn çıkarılıp riskli ülke kategorisine alındığını duyurdu. Bu karar ile 6 haziran 2021 tariihnden itibaren Almanya'ya Türkiye üzerinden gidenlere 5 ile 10 gün arasında uygulanmakta olan karantina zorunluluğu da kaldırıldı. 6 haziran tarihinden itibaren Türkiye'den Almanya'ya giden yolcular yanlarında negatif koronavirüs test sonuçlarını bulundurup bunu gösterdiklerinde izolasyona girmek zorunda olmayacaklar.

BAKANLAR GÖRÜŞMÜŞTÜ

Türkiye'nin yüksek riskli ülke kategorisinden çıkarılması için Mayıs ayı içerisinde Dışişleri Bakanlıkları seviyesinde görüşmeler yapılmıştı. Bu görüşmelerde turizm ilişkileri masaya yatırılmış ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Alman mevkidaşından atılması gereken adımların atılmasını istemişti.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Mass bu görüşmede Almanya'nın ve Türkiye'nin pandemi sonrasında bir an evvel normalleşme hedefinde olduklarını söyleyerek, “Almanya ile Türkiye ilişkileri açısından yaz döneminde turizmin en yüksek düzeyde olmasını arzu ediyoruz. Zira Türkiye ile geçtiğimiz yaz bu alanda çok başarılı bir diyalog kurmuş ve ortak hareket ederek iki ülkenin de çıkarlarını koruyan kararları hızlı bir şekilde almıştık.” demişti.

Aynı görüşmenin sonrasında ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bir açıklama yaparak, “Turizm bölgelerinde aşılama konusunda ağırlık vermeye başladık. Tüm turizm çalışanları, şoförler, havaalanlarında çalışanlar, tur rehberleri ve turistlerin görebilecekleri herkes Türkiye'de Mayıs ayı sonuna kadar aşılanacaktır. Türkiye bu şekilde pandemi şartlarında turizme hazır bir ülke haline gelecektir.” ifadelerini kullanmıştı.