Aman Dikkat! 1000 TL Yardım Yapılacak Yalanıyla Büyük Tuzak! Vatandaşların Banka Hesapları Boşaltıldı

Vatandaşların pandemi sürecinde faydalandıkları 1000 TL sosyal yardımı desteğinin adı kullanılarak çok sayıda şehirdeki vatandaşlar dolandırıldı.
Aman Dikkat! 1000 TL Yardım Yapılacak Yalanıyla Büyük Tuzak! Vatandaşların Banka Hesapları Boşaltıldı

Vatandaşların pandemi sürecinde faydalandıkları 1000 TL sosyal yardımı desteğinin adı kullanılarak çok sayıda şehirdeki vatandaşlar dolandırıldı. Uzmanlar ise vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Devletin pandeminin ilk döneminden itibaren vatandaşlara sunduğu en önemli desteklerin başında 1000 TL sosyal yardım geliyor. Bu yardım parasına e-Devlet üzerinden başvuru yaparak talepte bulunabilen vatandaşlar ise başka yöntemler denemeleri durumunda mağdur duruma düşebiliyorlar.

ÇOK SAYIDA VATANDAŞIN HESABI BOŞALTILDI

Dolandırıcılar yaz döneminde özellikle kurban bayramı öncesinde çok sayıda vatandaşın cep telefonuna, mail adreslerine yada sosyal medya hesaplarına mesajlar gönderdiler. Vatandaşlara gönderilen mesajlarda "Bayrama özel devletten 1000 TL sosyal destek. Başvuru için indir, kur yükle" ifadeleri yer aldı. Bu mesajda yer alan talimatları yapanların cihazlarına virüs bulaştı. Telefon yada bilgisayarlara bulaşan virüs, mağdurların bütün bilgilerini kopyalamaya başladı.

Bu yöntemle internet bankacılığını kullanan vatandaşların şifrelerini ele geçiren dolandırıcılar, vatandaşların hesaplarını boşalttılar. Dolandırıldığını anlayan mağdur vatandaşlar daha sonra polise başvuruda bulundular. Bursa Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri başlatmış oldukları soruşturma kapsamında söz konusu şebekenin izini sürdüler. 4 farklı şehirde gerçekleştirilen soruşturma kapsamında 21 kişi tespit edildi. Polis ekipleri söz konusu şüphelileri tek tek yakaladı ve gözaltına aldılar. 21 kişiden 5 tanesinin bilişim üzerine ihtisas aldığı ortaya çıkarken şebeke üyeleri emniyetteki sorgulamalarının ardından "iştirak halinde nitelikli dolandırıcılık ve hırsızlık" suçlarından adliyeye sevk edildi.

Uzmanlar bu tür durumlarda vatandaşlara çok dikkatli olmaları gerektiği uyarısında bulundular.