Anayasa Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu Kararının Ardından AK Parti'den Sürpriz Açıklama!

Anayasa Mahkemesi'nin CHP eski milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verdiği ihlal kararının mahkemece uygulanmamasına AK Parti'den sürpriz bir çıkış geldi.
Anayasa Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu Kararının Ardından AK Parti'den Sürpriz Açıklama!

Anayasa Mahkemesi'nin CHP eski milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verdiği ihlal kararının mahkemece uygulanmamasına AK Parti'den sürpriz bir çıkış geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı kararın uygulanması gerektiğini açıkladı.

CHP eski milletvekili Enis Berberoğlu hakkında Anayasa Mahkemesi'nin ikinci defa ihlal kararının verilmesi üzerine AK Parti'den sürpriz bir açıklama geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı bir açıklama yaparak kararın uygulanması gerektiğini ifade etti.



CHP eski milletvekili Enis Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesine yönelik kararda ihlal olduğu hükmüne varan Anayasa Mahkemesi'nin bu kararını ilgili mahkeme uygulamayarak büyük tartışmaların önünü açmıştı. En yüksek hukuki mercii kabul edilen Anayasa Mahkemesi'nin kararını hiçe sayan mahkeme Enis Berberoğlu'nun itirazını reddetmişti.



ENİS BERBEROĞLU TARTIŞMALARI ALEVLENDİ!



Enis Berberoğlu ise ikinci defa Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yaptı. Anayasa Mahkemesi de ikinci defa ihlal kararı verdi. Bu kararın ardından tüm gözler yine ilgili mahkemeye çevrilirken tartışmalar yeniden alevlendi.



AK PARTİ'DEN SÜRPRİZ AÇIKLAMA!



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı sürpriz bir açıklama yaparak Anayasa Mahkemesi'nin kararının uygulanması gerektiğini ifade etti. Hukuk devletine vurgu yapan Hayati Yazıcı, “Hukuk devletinde esas olan yargı kararlarının 'ama,fakat' demeden uygulanmasını sağlamaktır. Cari normatif kuralların egemenliği, kesinleşmiş mahkeme kararlarının herkesi ve her kurumu bağlayıcılığı hukuk devletinin elifbası ve hukuksal güvenliğin gereğidir.” dedi.



MAHKEME NE KARAR VERECEK?



AK Parti'den de Enis Berberoğlu hakkında böyle bir açıklama gelmesinin ardından gözler ilgili mahkemeye çevrildi. Daha önce bağlayıcılığı olan Anayasa Mahkemesi'nin kararına uymayan mahkemenin Enis Berberoğlu'na milletvekilliğini iade edip etmeyeceği merak konusu oldu.



Emlak365.com