Ankara Valiliği'nden Yeni Kararlar! Ankara'da Uygulanacak Yeni Koronavirüs Kısıtlamaları Duyuruldu!

Türkiye'de koronavirüs ile alakalı olarak tedbirler ile alakalı yeni kararlar alınmaya devam ediyor.
Ankara Valiliği'nden Yeni Kararlar! Ankara'da Uygulanacak Yeni Koronavirüs Kısıtlamaları Duyuruldu!

Türkiye'de koronavirüs ile alakalı olarak tedbirler ile alakalı yeni kararlar alınmaya devam ediyor. Ankara İl Pandemi Kurulu tarafından bugün gerçekleştirilen toplantıdan kısıtlama kararı çıktı. Ankara genelinde uygulanacak olan kısıtlama kararının çerçevesi yapılan açıklamayla netlik kazandı.

Türkiye'de koronavirüs salgınının yeniden kendisini hissettirmesi üzerine tedbirleri yavaş yavaş geri gelmeye başladı. Çok sayıda ilde 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile kronik rahatsızlıkları olan vatandaşların topluca bulunulan alanlara girişleri yasaklanmaya başladı. Son yasak kararı ise Ankara'dan geldi.



ANKARA'DA YENİ KORONAVİRÜS KISITLAMALARI!



Ankara İl Pandemi Kurulu'nun bugün yaptığı toplantıdan koronavirüs ile alakalı olarak kısıtlama kararı çıktı. Bu kısıtlama kararı koronavirüs salgınının yayılma alanını genişletmeye başlaması ile alındı. Vatandaşların salgın hastalığa yakalanmamaları için uygulanacak olan tedbirler Ankara Valiliği tarafından duyuruldu.



65 YAŞ ÜZERİ VATANDAŞLAR HAKKINDA KISITLAMA KARARI



Ankara İl Pandemi Kurulu'nun almış olduğu yeni karar çerçevesinde il sınırları içerisinde 65 yaş üzeri vatandaşlar ile koronik rahatsızlıkları olan vatandaşların düğün, cenaze, taziye, pazar yerleri, marketler, sosyal faaliyet ve bunlar gibi kalabalık olan alanlara girişleri kısıtlandı.



Ankara Valiliği'nden Yeni Kararlar! Ankara'da Uygulanacak Yeni Koronavirüs Kısıtlamaları Duyuruldu!



TOPLU ULAŞIMDA FİBERGLAS BÖLME ŞARTI



Ankara özelinde alınan bir diğer koronavirüs tedbiri ise taksi, dolmuş ve toplu ulaşım araçlarında şoför mahalli ile yolcular arasında bir set çekilmesine kararı verildi. Yolcular ile şoförler arasında fiberglas ile bir bölme yapılacak ve sosyal temasın zararlı etkilerinin önüne bu şekilde geçilecek.



İZOLASYONA ALINAN VATANDAŞLAR ELEKTRONİK İMKANLARLA TAKİP EDİLECEK



Ankara İl Pandemi Kurulu koronavirüs teşhisi koyulan veya temaslı oldukları tespit edilerek izolasyona alınan kişilerin koşullara uymaları için elektronik imkanlar dahil olmak üzere gerekli tedbirlerin alınacağını ve bu vatandaşların sokağa çıkmalarına kesinlikle imkan tanınmayacağı kararını verdi.



MAHALLE DENETİM EKİPLERİ KURULUYOR



Ankara Valiliği tarafından yapğılan açıklamaya göre koronavirüs ile etkin bir mücadele ortaya koyabilmek için Salgın Denetim merkezleri bünyesinde Mahalle Denetim Ekipleri'nin oluşturulacağı duyuruldu. Bu ekipler görev yaptıkları mahallelerde karantinaya alınan kişileri birebir takip edecekler ve gerektiği durumda müdahalede bulunacaklar.



SOKAK DÜĞÜNLERİNE SINIRLAMA GELDİ



Yine alınan bir karar da sokak düğünleri ile alakalı oldu. Ankara'da sokak düğünlerinin azami süresi iki saate düşürüldü. Ayrıca sokak düğünlerinde toplu yemek verilmesi yasak olacak. Diğer yasak kararlarını kaymakamlıklar özellikle belirleyecek.



Emlak365.com