Apartman sakinleri şikayet etti: Ev sahibiyle tartışan kiracı evi yaktı!

Kayseri'de ev sahibiyle tartışan iki kardeş, oturdukları evi yaktı. Yangın söndürüldü ancak küle dönen ev kullanılamaz hale geldi.
Apartman sakinleri şikayet etti: Ev sahibiyle tartışan kiracı evi yaktı!

Kira fiyatlarının yükselmesiyle başlayan ev sahibi ve kiracı arasındaki tartışmalar son dönemde alevlendi. Gürültü, taşkınlık ya da farklı bir nedenden dolayı hem apartman sakinleri hem de ev sahibiyle tartışan bir kişi ise oturduğu evi yaktı.

Tartışmanın sonunda evi ateşe verdi

Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde A.S adlı bir şahıs, evinin kiracılar O.Ö ve G.Ö kardeşleri apartmandan gelen şikayetler doğrultusunda evden çıkarmak istedi. Ev sahibiyle telefonda uzun soluklu bir tartışma yaşayan iki kardeş, tartışmadan galip çıkamayınca oturdukları evi ateşe verdi.

Apartman sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edilirken evi yakan kiracılar ile diğer apartman sakinleri arasında da arbede yaşandı.

Polis ekipleri iki grubu ayırmaya çalışırken bu sırada olay yerine ulaşan itfaiye, uzun bir çalışmanın ardından yangını söndürdü. Evdeki dumandan etkilenen kiracılar ambulansla hastaneye kaldırılırken, küle dönen ev kullanılamaz hale geldi. İki kardeş tedavilerinin ardından polis ekipleri tarafından gözaltına alınacak.

Öte yandan son dönemde ev sahipleri ve kiracılar arasındaki sorunlar patlak vermeye başladı. Yalnızca birkaç gün önce İstanbul'da bir şahıs da, ev sahibi kirayı artırmak isteyince tartışmış ve ev sahibini göğsünden 2 kurşunla vurarak öldürmüştü. Ayrıca yine yalnızca birkaç gün önce bir vatandaş daha kirasına zam yapılacağını öğrenince oturduğu evi ateşe vermişti.