Apartmanda Köpek Beslemek Yasak Mı? Apartmanda Köpek Besleme Kanunu 2019

Apartmanda köpek beslemek isteyen kişiler ile apartmanda yaşayan kişiler sıklıkla karşı karşıya kalıyorlar.
Apartmanda Köpek Beslemek Yasak Mı? Apartmanda Köpek Besleme Kanunu 2019

Apartmanda köpek beslemek isteyen kişiler ile apartmanda yaşayan kişiler sıklıkla karşı karşıya kalıyorlar. Peki, apartmanda köpek beslemek yasak mı, kanuni haklar neler?

Apartman sakinlerini en çok karşı karşıya getiren konuların başında apartmanda köpek besleme konusu yer alıyor.



Hayvanseverler kendi evlerinde köpek beslemek isterken bazı apartman sakinleri ise köpek havlaması sesi nedeni ile rahatsız olarak şikayetçi olabiliyor.



Apartmanda Köpek Besleme Kanunu 2019



Ne yazık ki apartmanda köpek beslemek kanunu diye bir kanun bulunmamakla beraber burada önemli olan apartmanın yönetim planında böyle bir maddenin bulunup bulunmadığıdır.



Apartman yönetim planı içerisinde bağımsız bölümde de dahil olmak üzere apartmanda köpek beslenmesi yasaklanmışsa bu durumda köpeğiniz kimseyi rahatsız etmese dahi yine de apartmanda köpek beslemek yasaktır.



Yönetim planı içerisinde bu tip bir madde bulunmuyorsa bu durumda köpeğin binaya verdiği rahatsızlığa bakılır. Sürekli apartmanda havlayan köpek ne yazık ki apartman sakinleri tarafından şikayet edilirse ne yazık ki apartmanda beslenmesi yasaklanabilir.



Apartmandaki Köpeği Nereye Şikayet Edebilirim?



Apartmanda havlayan köpek şikayeti adresin bağlı olduğu Sulh Hukuk Mahkemesi'ne yapılmaktadır. Mahkeme tarafları dinledikten sonra köpeğin beslenip beslenemeyeceğine hükmeder. Ancak yönetim planı içinde bu açıkça yasaklandıysa mahkemede bu yönde karar verecektir.



Yeni Evinden Köpeği Nedeni İle Taşınıyor!



Söz konusu bir olay da Konya'da yaşandı. Emekli olduktan sonra yeni evine taşınan 74 yaşındaki Safiye Yüksel 4 yıl önce barınaktan aldığı Şanslı isimli köpeği ile yeni evine taşındı.



Ancak binadakiler köpekten rahatsız oldu ve şikayet etti. 70 yaşına kadar evde hayvan beslemediğini ancak şanslıyı çok sevdiğini belirten yaşlı kadın site sakinlerinin çocuklarının korktuğu gerekçesi ile kendisinden şikayetçi olduklarını söyleyerek göz yaşlarına boğuldu.



Evini zararına satışa çıkaran yaşlı kadın soruna çözüm bulunmasını isterken göz yaşları içerisinde taşınacağını ve köpeğini asla sokağa terk etmeyeceğini söyledi.



Tüm bankaların güncel kredi oranları ve indirim haberlerinden anında haberdar olmak, inşaat ve emlak sektöründe ki gelişmeleri yakından takip etmek için mobil uygulamalarımızı indirebilirsiniz....



Haber Kaynağı: Emlak365.com