Apple'dan Sonra Gözler Onda! Samsung Cihazları Bilinçli Olarak Yavaşlattı Mı?

Asya şirketlerinden olan Nikkei Asian Review şirketinin oluşturduğu habere göre Samsung Electronics’e ait eski model akıllı telefon ve diğer cihazlaAsya şirketlerinden olan Nikkei Asian Review şirketinin oluşturduğu habere göre Samsung Electronics’e ait eski model akıllı telefon ve diğer cihazlar bilerek yavaşlatıyor.
Apple'dan Sonra Gözler Onda! Samsung Cihazları Bilinçli Olarak Yavaşlattı Mı?

Asya şirketlerinden olan Nikkei Asian Review şirketinin oluşturduğu habere göre Samsung Electronics’e ait eski model akıllı telefon ve diğer cihazla

Asya şirketlerinden olan Nikkei Asian Review şirketinin oluşturduğu habere göre Samsung Electronics’e ait eski model akıllı telefon ve diğer cihazlar bilerek yavaşlatıyor. Yapılan testler sonucunda piyasaya çıktığı ilk zamanlara oranla akıllı telefon veya diğer cihazlara otomatik olarak gelen sistem güncellemeleri ile beraber bu cihazların işlemci performansında yavaşlık tespit edildi.

Apple'dan Sonra Gözler Onda! Samsung Cihazları Bilinçli Olarak Yavaşlattı Mı?

İddialar Karalama Kampanyasının Ürünü


Bu iddialar karşısında sessizliğini bozan Samsung Electronics şirketi ise geçtiğimiz yıllarda piyasaya sürülen akıllı telefon ve diğer cihazlarda cihaz ömrünü kısaltmak ve performansını düşürmek amacıyla herhangi bir işlem yapmadıklarını açıkladı. Samsung Electronics şirketi açıklamasında ayrıca sektörün köklü kuruluşları arasında olduklarını verdikleri hizmetleri en üst düzeyde en iyi kalitede tüketicileriyle buluşturan bir şirket olduklarını ifade ederek akıllı telefon ve diğer cihazlarını satın alan tüketicilerine her türlü teknik destek verildiğini ve bundan sonraki süreçte de tüketicilere her zaman desteklerini sunacaklarını açıkladılar. İddiaları kesin ve net dille yalanlayan Samsung Electronics şirketi bu iddiaların şirketlerinin başarısını gölgelemek için çıkarıldığını ve bu yüzden iddia sahipleri hakkında her türlü hukuki yollara başvurulacağının bilinmesini istedi.

İtalya Merkezli Kuruluş Antitröst Devrede


Yaşanılan gelişmeler üzerine İtalya’da öncü denetleme kuruluşlarından olan antitröst tarafından 18 Ocak tarihinde Samsung Electronics şirketi hakkında inceleme başlattı. Ayrıca bu dosya ile beraber geçtiğimiz aylarda itirafçı olan Apple şirketi hakkında da aynı iddialar nedeniyle soruşturma açıldı. İtalya’da bulunan kurulu, Samsung Electronics ve Apple akıllık telefon ve diğer cihaz kullanıcıların şikayetleri doğrultusunda elde edilen verileri dikkate alıyor.

Geçtiğimiz Günlerde Apple İtirafçı Olmuştu


Samsung Electronics şirketine yöneltilen iddialar benzer şekilde daha öncede Apple şirketi için gündeme gelmişti. Şirkete ait akıllı telefon ve diğer cihazların kasıtlı şekilde bilerek yavaşlatıldığı yönelik iddiaları Apple kabul etmişti.

Bataryalarında eskime olan iPhone'ları sistemsel olarak yavaşlattığı iddialarını kabul eden şirkete bir çok dava açılmıştı. Apple şirketi yaşanılan gelişmelerden sonra açık mektup yazarak tüketicilerinden özür dilemişti. Apple şirketi ayrıca eski iPhone'larda bulunan bataryaların değişim ücretinde indirim yapmıştı.

Apple yayınlamış olduğu açık mektupta şu ifadelere yer vermişti: “Bazılarınızın Apple'ın sizi hayal kırıklığına uğrattığını düşündüğünüzü biliyoruz. Özür dileriz."