Araç Sahipleri Dikkat! Plaka Tanıma Sistemi İle Egzoz Ölçümü İçin Yeni Dönem Başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum egzoz ölçümü hakkında çok önemli açıklamalarda bulunarak araç sahiplerini uyardı.
Araç Sahipleri Dikkat! Plaka Tanıma Sistemi İle Egzoz Ölçümü İçin Yeni Dönem Başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum egzoz ölçümü hakkında çok önemli açıklamalarda bulunarak araç sahiplerini uyardı. Plaka tanıma sistemi geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum egzoz denetimleri için yeni bir dönemin başladığını duyurdu.



Bakan Murat Kurum tarafından yapılan açıklama ile plaka tanıma sisteminin pilot il olarak seçilen Ankara'da hayata geçirileceği duyuruldu.



Egzoz Ölçümü Yaptırmayan Araçlar Plakalarından Tespit Edilecek!



Konu hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum "Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü Takip Sistemi"ni kurduklarını söyleyerek "Egzoz denetimlerinde seyir halindeki tüm araçlar durdurulması yerine sadece ölçüm yaptırmayanların tespiti uygulaması, pilot olarak Ankara'da gerçekleşecek" dedi.



Hava Kirliliği Önlenecek



Çevreyi korumak adına her türlü önlemleri alacaklarını dile getiren Bakan Kurum "Egzoz gazı emisyon ölçümü takip sistemi ile elde edilen veriler, ülkemizde motorlu taşıt kaynaklı hava kirliliğinin önlenmesi amacıyla yapılacak çalışmalara rehberlik edecek.



Diğer taraftan araçların ölçümlerini teknik usul ve esaslara uygun yapmayan istasyon sahipleri ve personeli için ağır yaptırımlar getirilmiş olup, istasyonun kapatılması ve personelin başka bir istasyonda çalışmasının engellenmesi yanında idari para cezası uygulanacak.



Ayrıca yetkisi olmadığı halde ölçüm yapanlar, sahtecilik gibi uygulama yapanlar için de diğer yasalardaki yaptırımlara ilave olarak idari para cezası uygulanacak" diyerek son derece ağır yasal yaptırımlar uygulayacaklarını vurguladı.



Ankara Pilot İl Seçildi



Uygulamanın ilk olarak pilot il olarak seçilen Ankara'da hizmet vereceğini belirten Bakan Kurum "Bundan sonrası için egzoz denetimlerinde seyir halindeki tüm araçların durdurulması yerine sadece ölçüm yaptırmayanların tespitine yönelik uygulama, bu yıl pilot olarak Ankara'da gerçekleşecek.



Böylece il müdürlüğüne ait egzoz gazı emisyon ölçüm aracına monte edilen sistemle, entegre 'Plaka Tanıma Sistemi kurulacak. Tutanakların doğrudan sistemden elektronik ortamdan alınması sağlanacak" dedi.



Egzoz Emisyon Ölçümü Sonuçları E Devlet Üzerinden Alınabilecek!



Bakan Murat Kurum egzoz emisyon ölçüm değerleri için e devlet üzerinden sonuçların görüntülenebileceğini söyledi. Bakan Kurum "Bu belge için yaklaşık yılda 20 milyon gibi bir kağıt gideri olduğu tahmin ediliyor.



Ancak Bakanlığımız kağıt kullanımını azaltmak için, bu belgeyi kaldırarak vatandaşlar araçlarına ait ölçümleri e-devlet üzerinden görebilecek, denetimciler sistem kayıtları üzerinden sorgulama yapabileceklerdir. TÜVTÜRK muayene istasyonları da sisteme bağlanarak muayene sırasında araç sahiplerinden herhangi bir belge talep etmeyecekler" dedi.



Emlak365.com