Araç Sahipleri Dikkat! Trafik Sigortaları Hakkındaki Değişiklik Resmi Gazete İle Yayımlandı!

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı!24 Nisan 2019 tarihli Resmi Gazete ile Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı.
Araç Sahipleri Dikkat! Trafik Sigortaları Hakkındaki Değişiklik Resmi Gazete İle Yayımlandı!

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı!

24 Nisan 2019 tarihli Resmi Gazete ile Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı.



Yayımlanan yeni yönetmelik ile beraber araç sahiplerinin sigorta maliyetleri belirli kurallara uymamaları durumunda arttı.



Kurallara Uymayan Risk Puanı Yüksek Araç Sahipleri Daha Yüksek Trafik Sigortası Ücreti Ödeyecek!



Yapılan değişiklik ile beraber yeni yönetmeliğe "Risk değerlendirmesinde esas alınabilecek trafik kuralı ihlalleri sonucu sürücülere uygulanan ceza puanları ile sürücü belgelerine el konulma süresi ve nedenleri sigorta priminin tespitinde kullanılabilir" ibaresi eklendi.



Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni yönetmelik kapsamında eklenen bu madde ile trafik kurallarına uymayan ve bu nedenle ceza puanı ile sürücü belgesine el konulma cezası ile karşı karşıya kalan sürücülere sigorta primi hesabında sigorta şirketleri daha yüksek ücret talep edebilecek.



Sürücü Ceza Puanı, Trafik Sigortası Ücreti Belirlenirken Kullanılacak



Yeni yönetmelik kapsamında bundan sonra araç sigortası yaptırmak için sigorta şirketerine başvuruda bulunan araç sahiplerinin ceza puanları sigorta primi belirlenirken dikkate alınacak.



Ceza puanı yüksek olan sürücüler riskli kabul edildiği için o kişilerin araçlarına yapılan sigorta priminde ekstra ücret talep edilecek.



Artık sürücüler pahalı trafik sigortası yaptırmak istemiyorsa mutlaka araba sürerken trafik kurallarına dikkat edecek ve uymaya çalışacak.



24 Nisan 2019 tarihli Resmi Gazete ile Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik



Araç Sahipleri Dikkat! Trafik Sigortaları Hakkındaki Değişiklik Resmi Gazete İle Yayımlandı!



Emlak365.com