Area Anket Son Seçim Anketi Sonuçları! Bugün Milletvekilliği Seçimi Olsa Hangi Parti Yüzde Kaç Oy Alır?

Türkiye'de siyasi partilerin vatandaş nazarında nasıl göründüklerinin araştırması olan seçim anketleri yapılmaya ve bunun sonuçları kamuoyu ile paylaşılmaya devam ediliyor. Sonucu açıklanan son seçim anketi ise Area Anket'ten geldi. Bu Pazar seçim olsa hangi siyasi parti yüzde kaç oy alır?
Area Anket Son Seçim Anketi Sonuçları! Bugün Milletvekilliği Seçimi Olsa Hangi Parti Yüzde Kaç Oy Alır?

Türkiye'de siyasi partilerin mevcut durumunu ölçmek için yapılan seçim anketi çalışmalarına devam ediliyor. Farklı anket şirketleri tarafından yapılan seçim anketleri siyaset sahnesinin fotoğrafını çekiyor. Anket şirketleri Türkiye'nin 81 ilinden vatandaşlarla birebir görüşmeler gerçekleştirerek seçim anketi düzenliyorlar. Bu anketlerin sonuçları da kamuoyu ile paylaşılıyor.

Son yapılan seçim anketlerinden birisini de Area Anket gerçekleştirdi. Haziran ayının ilk haftasında yapılan anket çalışmasında vatandaşlara siyasi tercihleri soruldu. Katılımcılar farklı illerden seçilirken gelir seviyesi, eğitim durumu gibi sınıflara ayrılarak belirlendi. Area Anket tarafından katılımcılara, "Bugün milletvekili seçimi olsa hangi siyasi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi.

HANGİ PARTİ YÜZDE KAÇ OY ALIR?

Ankete katılım gösteren vatandaşların yüzde 35,1'i olası bir milletvekilliği seçimlerinde oylarını AK Parti'ye vereceklerini söylediler. AK Parti 2018 yılında yapılan seçimlerde yüzde 42,6 oy almıştı. CHP'ye oy vereceğini söyleyen vatandaşların oy oranı ise yüzde 23,1 oldu. CHP'de de 2018 seçimlerine göre ciddi bir yükseliş kaydedilemediği görüldü.

Anket katılımcılarının yüzde 14,1'i ise oy verecekleri siyasi partiyi İYİ Parti olarak açıkladılar. En çok yükseliş kaydeden siyasi partti ise İYİ Parti oldu. Anket sonuçlarına göre HDP'nin ve MHP'nin oy oranları yüzde 10,1 olarak açıklandı.

Siyaset sahnesinin diğer partilerinin oy oranları ise şöyle açıklandı:

DEVA Partisi: Yüzde 2,5
Memleket Partisi: Yüzde 1,7
Türkiye Değişim Partisi: Yüzde 1,1
Saadet Partisi: Yüzde 1
Gelecek Partisi: Yüzde 1

SÜLEYMAN SOYLU ANKETİ

Yapılan ankette katılımcılara İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile organize suç örgütü lideri Sedat Peker arasındaki yaşanan gerilim de soruldu. Bakan Soylu'nun nasl davranması gerektiği konusunda ise anketten şu sonuçlar çıktı:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifa etmelidir ve yargı iddiaları araştırmalıdır: Yüzde 37,3
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifa etmesine gerek yoktur ama yargı iddiaları araştırmalıdır: Yüzde 23,2
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu istifa etmemelidir ve iddialar da ciddiye alınmamalıdır: Yüzde 20,7
Yaşanan gerilim ile ilgilenmiyorum: Yüzde 18,8