Arefe Günü Marketler, Kargolar, Bankalar Açık Mı 2021, Bayramda Çalışıyor Mu?

Ramazan Bayramı için sayılı saatler kala Türkiye Arefe günü hazırlıklarını sürdürüyor. Peki, bayramda kargolar açık mı, bankalar açık mı, marketler çalışıyor mu, çalışma saatleri açıklandı mı, sokağa çıkma yasağı nasıl uygulanacak?
Arefe Günü Marketler, Kargolar, Bankalar Açık Mı 2021, Bayramda Çalışıyor Mu?

Bu sene bir kez daha pandeminin gölgesinde yaşanan Ramazan Ayı için dün son sahura kalkılırken Türkiye bugün Arefe Günü ile bayram hazırlıklarına başladı. Bayram telaşına düşen vatandaşlar bir yandan Ramazan Bayramı mesajları aramaya başlarken bir yandan da "kargolar bayramda çalışıyor mu, arefe günü bankalar açık mı?" sorularının yanıtını aramaya devam ediyor.

AREFE GÜNÜ BANKALAR AÇIK MI? 12 MAYIS 2021 ÇARŞAMBA GÜNÜ BANKALAR BUGÜN SAAT KAÇA KADAR AÇIK, ÇALIŞIYOR, KAÇTA KAPANIYOR?

Evet, Türkiye Bankalar Birliği tarafından alınan tavsiye kararı sonrasında bankalar emekli maaşı ve emekli ikramiyesi ödemeleri nedeni ile 9 günlük resmi bayram tatili kararına rağmen çalışma kararı almıştı. Bugün yani 12 Mayıs 2021 Çarşamba günü bankalar saat 09:00 itibari ile açılacak ve 12:30'a kadar çalışacak. Bazı bankalarda bu saat 12:00 olarak uygulanacak.

Ardından bankalar bayram tatiline girecek ve Perşembe ile Cuma günü kapalı olacak. Araya giren Cumartesi ve Pazar günü hafta sonu tatili ile beraber bankalarda 4 günlük tatilin ardından yeni mesai 17 Mayıs 2021 Pazartesi günü başlayacak.

AREFE GÜNÜ KARGOLAR AÇIK MI 2021, BAYRAMDA KARGOLAR ÇALIŞIYOR MU?

Kargo şirketleri arefe günü için farklı kararlar alırken bazı şirketlerde tatil arefe gününden başlarken bazı kargo şirketler ise arefe günü yarım gün çalışma kararı aldı. Ancak bayramda hiçbir kargo şirketi çalışmayacak. Bayramda kargolar çalışmayacak. Arefe günü ise bazı kargo şirketleri sadece yarım gün çalışacak.

AREFE GÜNÜ MARKETLER AÇIK MI, MARKETLER BAYRAMDA ÇALIŞIYOR MU?

Evet, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan son genelge ile marketlerin hem arefe günü hem de bayram boyunca açık olacağı duyuruldu. Bayram öncesi marketlerde yığılma olmasının önüne geçilmesini sağlamak adına böyle bir karar alınırken marketler bayram boyunca ve arefe günü saat 10:00 itibari ile açılırken saat 17:00'ye kadar vatandaşlara hizmet verecek.