Aşiretler Arasında Arazi Anlaşmazlığı Savaşı! Polis ve Jandarma Ayırmadı, Asker Sokağa İndi

Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 2 gündür yaşanan gerginlik sonrasında asker sokağa indi! Aşiretler arasında arazi anlaşmazlığı kavgasında son durum ne?
Aşiretler Arasında Arazi Anlaşmazlığı Savaşı! Polis ve Jandarma Ayırmadı, Asker Sokağa İndi

Şanlıurfa'nın en büyük aşiretleri arasında yer alan Sarmudi ile Hubeti aşiretleri arasında bir süredir arazi anlaşmazlığı nedeni ile yaşanan gerginlik, Akçakale ilçesinin karışmasına neden oldu. İlçede yaşanan iki aşiret üyesine mensup kişiler arasında başlayan anlaşmazlık yerini kavgaya bırakırken ilçe karıştı.

Tarafların ilçe merkezinde bir kez daha karşı karşıya gelmesinin ardından başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken, kavga haberini alan diğer aşiret üyelerinin de olaya dahil olması ile olaylar kısa sürede büyüdü. Polis ve çevik kuvvet ekipleri kavga haberini alır almaz bölgeye intikal etti.

POLİS KAVGAYI AYIRAMADI, ASKER SOKAĞA İNDİ!

Diğer ilçe sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve çevik kuvvet timi sevk edilirken kalabalığın her geçen saniye biraz daha artması üzerine ekipler uzun süre mücadele etti. Polis ekiplerinin uzun uğraşları sonucu kavga ayrılırken bugün bir kere daha aşiret üyelerinin yeniden karşı karşıya gelmesi üzerine yine polis zırhlı araçlar ile kalabalığa müdahale etti.

Ancak bu sefer tarafları birbirinden ayırmak mümkün olmadı. Olayların her geçen saniye biraz daha büyümesi üzerine askeri müdahale talep edildi. Esnaf kepenk kapatırken meydana gelen askerlerin yoğun çabası ve müdahalesi sonrasında iki aşiret üyeleri birbirinden ayrıldı. Askerlerin tekrar bir taşkınlık olmaması için gerekli güvenlik önlemlerini aldığı belirtilirken tarafların başlatılması için de kanaat önderleri devreye girdi.

Emlak365.com