Athena Gökhan'dan Çarpıcı Kanal İstanbul ve Deniz Salyası Komplo İddiası: Yalanınız Batsın

Sık sık yapmış olduğu çıkışlar ile sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına giren Athena Gökhan olarak tanınan Gökhan Özoğuz son olarak Kanal İstanbul projesi hakkında atmış olduğu tweet ile yeniden gündeme geldi. Kanal İstanbul projesi ihale tarihi açıklandıktan sonra projenin zararları da tartışılmaya başlandı. Peki, Kanal İstanbul nedir, Kanal İstanbul neden yapılmamalı, Kanal İstanbul'un zararları ve maliyeti ne?
Athena Gökhan'dan Çarpıcı Kanal İstanbul ve Deniz Salyası Komplo İddiası: Yalanınız Batsın

Kanal İstanbul projesi hakkında çalışmalar tüm hızı ile devam ederken dün yaşanan son dakika gelişmesi ile projeye ilk kazmanın vurulacağı tarih ilan edilmişti. Kanal İstanbul'a ilk kazma ve temel atma töreni için 26 Haziran 2021 tarihi ilan edilirken dev projede tartışmalar tarihin açıklanması ile yeniden alevlendi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yapılan müsilaj sorunu açıklaması ile tartışmalar bu yönde şekillenirken konu hakkında yeni bir açıklama da Athena Gökhan olarak bilinen Gökhan Özoğuz tarafından yapıldı. Müsilaj sorununu bir komplo teorisi olarak değerlendiren Gökhan Özoğuz'un açıklamaları sosyal medyada kısa sürede en çok konuşulanlar arasına girdi.

MÜSİLAJ SORUNU KANAL İSTANBUL PROJESİNİ YAPMAK İÇİN ORTAYA ATILAN BİR KOMPLO MU?

Bakan Karaismailoğlu tarafından yapılan Kanal İstanbul projesi açıklaması ile Karadeniz'in Marmara Denizinden daha temiz olduğu iddiası ile "Kanal İstanbul yapıldığında Karadeniz'e akan nehirlerin Marmara'ya karışması söz konusu, bu da Marmara'daki su kalitesini artırıp deniz salyasını da bitirecek" sözleri yeni bir tartışmanın da fitilini ateşlemişti.

Pek çok isim Kanal İstanbul projesinin Marmara Denizi'ni daha da öldüreceğini idida ederken Bakan Karaismailoğlu tarafından yapılan açıklamaları eleştirmişti. Tartışmalara katılan son isim ise Athena Gökhan oldu. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşım yapan Athena Gökhan "Hayatımızda ilk defa #Denizsalyası diye birşey duyduk.

Bu salya noldu da bir anda çıktı ortaya da #Kanalİstanbul bunun ilacı denmeye başlandı? Bu boğazda yalandan gemiyi karaya çarptırıp, gördün mü bak boğazdan gemi kaza yapıo filimiyle aynı gibi birşey mi yine? Yalanınız batsın" diyerek çok konuşulacak iddialara yer verdi.

KANAL İSTANBUL'UN ZARARLARI HAKKINDA PROF. CEMAL SAYDAM'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI!

Konu hakkında açıklama yapan Prof. Saydam ise Kanal İstanbul projesinin yapılması durumunda Marmara Denizine bir ek yük daha bineceği uyarısında bulunarak kötü kokudan şikayet eden kişilere de "bunlar daha iyi günler" diyerek uyarıda bulundu.

Marmara Denizini temizleme çalışmalarını da eleştiren Saydam yapılan temizleme çalışmalarını komedi olarak nitelendirirken tüm dünyanın Türkiye ile dalga geçtiğini iddia ederek Kanal İstanbul projesinin kesinlikle yapılmaması gerektiğini savundu.