AVM'lerin Çalışma Saatleri Değişti Mi, AVM'ler Saat Kaçta Açılıp Saat Kaçta Kapanacaklar?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Haziran ayı normalleşme kararlarının detayları İçişleri Bakanlığı tarafından kamuoyuna ilan edildi. Peki AVM'lerin çalışma saatleri değişti mi? AVM'ler hangi saatler arasında açık olacaklar?
AVM'lerin Çalışma Saatleri Değişti Mi, AVM'ler Saat Kaçta Açılıp Saat Kaçta Kapanacaklar?

Türkiye'de Haziran ayın normalleşme takvimi kabine toplantısında alınan kararların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın genel hatları ile açıkladığı normalleşme takvimi esaslarının detayları ile İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine gönderdiği normalleşme genelgesi ile ortaya çıktı. Bu genelgede AVM'ler hakkında da önemli bir detaya yer verildi.

AVM'LERİN ÇALIŞMA SAATLERİ DEĞİŞTİ

Sokağa çıkma yasaklarının başlangıç saatleri 21:00'dan 22:00'a çekilirken faaliyette bulunan işletmelere 21:00'a kadar açık olabileceklerine dair izin verildi. Bu izin kapsamında işletmelerin açılış ve kapanış saatleri de yeniden belirlendi. Alışveriş Merkezleri ile alakalı olarak da yeni bir karar alındı.

AVM'LER SAAT KAÇTA AÇILIP SAAT KAÇTA KAPANACAKLAR?

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesine göre AVM'lerin çalışma satleri yeniden belirlendi. AVM'ler hangi saatler arasında açık olabilecekler? AVM'lerin çalışma saatleri değişti mi? AVM'ler saat kaçta açılacak, saat kaçta kapanacak? AVM'lerde müşteri kabul etme saatlerinde son gelişmeler nelerdir? AVM'ler çalışma saatlerini değiştirdi mi?

AVM'LERİN YENİ ÇALIŞMA SAATLERİ BELLİ OLDU MU?

İçişleri Bakanlığı'nın genelgesinde yer alan detaylara göre AVM'lerin çalışma saatleri 07:00 ile 21:00 olarak yeniden belirlendi. Ancak bu karar AVM'lerin 07:00'da açılacağı anlamına gelmiyor. AVM'ler isterlerse bu saatlerde açılıp kapanabilecekler. Bu konusa inisiyatif her AVM'Nin kendi yönetimine bırakıldı. Genellikle saat 10:00'da açılan AVM'lerin yine bu saatte açılma kararı almaları bekleniyor. AVM'ler kapılarını ise saat 21:00'da kapatacaklar. Ayrıca AVM'ler tam gün sokağa çıkma yasağı uygulanacak olan Pazar günleri de kapalı olacaklar.

Öte yandan AVM'lerin yeni çalışma saatleri hakkında yapılacak olan değişiklikler kamuoyuna 1 Haziran'da ilan edilecek. Muhtemelen 10:00 ile 21:00 arasında AVM'lerin müşteri kabulü gerçekleşecek. Ancak bu müşteri kabullerinde Sağlık Bakanlığı'nın kurallarına uyulması şartı bulunacak.