Avrasya Araştırma Şirketi Son Anket Sonuçlarını Açıkladı! Ankara, İstanbul Ve İzmir Büyükşehir Belediyelerinin Hizmetlerinden Vatandaş Memnun Mu?

Avrasya Araştırma Şirketi tarafından yerel seçimlere ve belediye başkanlarının performanslarına yönelik Eylül ayından yapılan anketin sonuçları açıklandı.
Avrasya Araştırma Şirketi Son Anket Sonuçlarını Açıkladı! Ankara, İstanbul Ve İzmir Büyükşehir Belediyelerinin Hizmetlerinden Vatandaş Memnun Mu?

Avrasya Araştırma Şirketi tarafından yerel seçimlere ve belediye başkanlarının performanslarına yönelik Eylül ayından yapılan anketin sonuçları açıklandı. Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı kemal Özkiraz'ın yaptığı açıklamaya göre vatandaşlar bir önceki yerel seçimde oy verdikleri adayları desteklemeye devam ediyorlar.

Avrasya Araştırma Şirketi tarafından Eylül ayında gerçekleştirilen son seçim anketinin sonuçları açıklandı. Anket sonuçlarını Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz kamuoyuna duyurdu. Son ankette yerel seçimlere yönelik tercihler ölçüldü.



İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR İÇİN ANKET SONUÇLARI



Anket çalışmasında vatandaşlara, “Yaşadığınız şehrin büyükşehir belediye başkanlığı seçimi yenilenirse mevcut başkana oy verir misiniz” sorusu yöneltildi. İstanbul'da bu soruya yanıt verenlerin yüzde 57,9'u, Ankara'da yüzde 58'i ve İzmir'de yüzde 68,2'si “oy veririm” şeklinde yanıt verdi. Ayrıca vatandaşların en çok beğenisini toplayan büyükşehir belediyesi yüzde 63,8 oy oranıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi oldu.



KORONAVİRÜS RAKAMLARINA İNANILMIYOR



Gerçekleştirilen anket çalışmasında vatandaşlara koronavirüs verilerine inanıp inanmadıkları da soruldu. 30 büyükşehirde yapılan çalışmada ankete katılan vatandaşların yüzde 70,5'i koronavirüs rakamlarına inanmadıklarını söylediler. Ayrıca yüzde 55,6'lık kesim ise yeniden koronavirüs tedbirlerinin başlaması gerektiğini ifade ettiler. Vatandaşların yüzde 41,2'si uzun süreli sokağa çıkma yasağını, yüzde 52,3'ü ise hafta sonu sokağa çıkma yasağının uygulanmasının doğru olacağını söylediler.



CUMHUR İTTİFAKI VE MİLLET İTTİFAKI İLÇE BELEDİYELERİNDE MEMNUNİYET ORANLARI



İlçe belediyelerine yönelik yapılan çalışmada vatandaşlara belediyelerin koronavirüse karşı uyguladıkları tedbirler ve bu kapsamdaki hizmetleri soruldu. Cumhur İttifakı'nın yönetiminde olan ilçelerde vatandaşların yüzde 51,9'u hizmetlerden memnun olduklarını ifade ettiler. Millet İttifakı'nın yönetiminde olan ilçelerde vatandaşların yüzde 55,2'si hizmetlerden memnun olduklarını söylediler.



Emlak365.com