Aydos Ormanını Yakmıştı! Verilen Hapis Cezası Yüreklere Su Serpti

Terör örgütü PKK adına İstanbul Aydos Ormanını yakan şahsa verilen 25 yıl ve müebbet hapis cezası usule uygun bulundu.
Aydos Ormanını Yakmıştı! Verilen Hapis Cezası Yüreklere Su Serpti

İstanbul Pendik'te yer alan Aydos Ormanında geçtiğimiz senelerde yangın çıkmıştı. PKK adına yangını çıkaran kişi ise o dönem yakalanmıştı. Terör örgütü adına orman yangını çıkaran kişiye mahkeme heyeti 25 yıllık hapiz cezası verdi. Daha sonra verilen müebbet ve hapis cezasına ilişkin ise usul ve esasları kapsamında başvuru yapıldı. Başvuruların ardından ise verilen cezanın uygun olduğu bildirildi.

VERİLEN CEZA USULE UYGUN BULUNDU

Aydos Ormanını yakan şahıs adına yapılan başvuru İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi tarafından değerlendirildi. 2019 yılında çıkan yangında sanık Y.A tarafından yapılan istinaf başvurusunun ardından mahkeme heyeti yerel mahkemenin hükmünde usule ve esasa ilişkin hukuka aykırılık bulmadı.

Başvuru değerlendirmesinde İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi verilen cezaya dair olaya ait delillerde herhangi bir ekslik olmadı. Daire eylemlerin doğru olarak nitelendirildiğine ve kanunda öngörülen suç tipine uyduğuna yönelik karar verdi. Bundan sonraki süreçte ise Yargıtay 3. Ceza Dairesi ceza üzerinde incelemlerine devam ediyor.

Olayın Geçmişi

2019 yılında bölücü terör örgütü PKK'ya yakın bir kişi sosyal medya üzerinden Aydos Ormanında ki yangını üstlenmişti. Daha sonra ortaya çıkan görüntüler ve yer tespit çalışmaları ile sanığın suçu ispatlanmıştı.