AYT soruları zor muydu kolay mıydı? 2022 YKS sınavı için öğrencilerden ilk yorumlar

2022 YKS sınavı için TYT oturumu sonrası bugünde AYT testi oturumu yapıldı. Sınavda ter döken öğrencilerden ilk yorumlar geldi. AYT zor muydu, kolay mıydı, matematik soruları nasıldı, cevap anahtarı?
AYT soruları zor muydu kolay mıydı? 2022 YKS sınavı için öğrencilerden ilk yorumlar

Üniversiteye girmek için ter döken öğrenciler dünkü zorlu TYT testi sonrasında bugünde AYT testine girdi. TYT sınavında adaylar Türkçe sorularının zorluğu ve Matematik soruları için bazı şıklardan şikayetçi olurken gözler bugünkü AYT sorularına çevrilmişti.

Alan Yeterlilik Testi AYT sınavı için adaylar bugün 10:15 itibari ile soruları çözmeye başlamıştı. ÖSYM tarafından yapılan düzenleme kapsamında bu sene hem baraj kaldırılmış hem de öğrencilerin sıklıkla şikayetçi oldukları sınav süresi uzatılmıştı. Dün TYT sınavında öğrencilerin büyük bir bölümünün süre sorunu yaşamaması üzerine gözler bugünkü AYT sınavına çevrilmişti.

AYT ZOR MUYDU, KOLAY MIYDI, AYT 2022 SORULARI NASILDI?

Adayların 180 dakika boyunca ter döktüğü AYT sınavı sonrası AYT zor muydu, kolay mıydı? 2022 YKS AYT için öğrenci yorumları nasıl oldu? soruları gündeme gelmişti. Sınava giren öğrenciler en yüksek puanı alarak hedefledikleri bölüme ve üniversiteye girebilmek için ter dökerken adayların ilk yorumları da geldi.

Sınavdan çıkan öğrenciler sosyal medya hesapları üzerinden paylaşımlar yapmaya başlarken adayların büyük bir bölümü yine sürenin yettiğini belirtti. Böylelikle sınav süresi uzatma kararının ne kadar yerinde olduğu, adayların artık soruları çözerken süre sorunu yaşamadıkları görüldü.

AYT EDEBİYAT SORULARI ZOR MUYDU, KOLAY MIYDI?

Adaylar sürenin yeterli olduğu ve soruların kolay olduğu yönünde görüş bildirirken sadece edebiyat soruları yoğun eleştiri konusu oldu. Yine şıkların birbirine olan yakınlığı nedeniyle adaylar zorlandıklarını dile getirdi.

AYT MATEMATİK SORULARI 2022 ZOR MUYDU, KOLAY MIYDI, NASILDI?

Adaylar Türkçe sınavına çok uzun süre ayırmak zorunda kaldıkları için Matematik sorularına odaklanamadıklarını ve zorlandıklarını dile getirdi.