Bakan Bolat'tan önemli açıklama: Türk ihracatında Temmuz rekoru kırıldı!

Bir ülkede ekonominin güçlü olup olmaması konusunda en dikkat edilen hususun başında ihracatta gelinen seviye baz alınıyor. Kötü günlerin geride bırakıldığı ve iyiye doğru gidildiği ifade edilen Türkiye'de ise bu konuda önemli bir bilgi daha paylaşıldı.
Bakan Bolat'tan önemli açıklama: Türk ihracatında Temmuz rekoru kırıldı!

Bir ülkenin dış devletlere satış gerçekleştirmesi anlamına gelen ihracat ile ilgili Türkiye'de sevindirici bir gelişme yaşandı. Konu ile ilgili Kayseri'de katıldığı bir programda konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat Türkiye'nin geçen ayı rekorla kapattığını söyledi.

İHRACATÇILARA TEŞEKKÜR

Ülke ihracatının önemli bir başarıya imza attığını belirten Bakan Bolat "İftiharla ifade etmek istiyorum ki tarihin en yüksek temmuz ayı ihracat rekorunu kırdık. Yüzde 13,8'lik aylık artış sağladık, geçen yılın temmuzuna kıyasla. Geçen yıl 19 milyar 800 milyon dolardı. Böylece bir ayda 2,7 milyar dolar artış sağladık. Yüzde 13,8'e denk gelmektedir. İhracatçılarımıza yürekten teşekkür ediyor, tebriklerimizi sunuyoruz" diyerek elde edilen önemli sonuçtan bahsetti.

İLK 7 AYDA YÜKSELİŞ

Türkiye'nin ilk 7 aylık döneminde geldiği noktayı da değerlendiren Ticaret Bakanı Ömer Bolat bu konuda da iyi bir çizgide olunduğuna değindi. Bakan Bolat "Aylık rakamlara baktığımızda bu yılın ilk 7 ayında ihracatımızda 148,8 milyar dolara ulaştık. Geçen yılın ilk 7 ayındaki rakam 142,9'du. Bu da şu anlama geliyor, ilk 7 ayda yüzde 4,1'lik bir artış sağlamış olduk" dedi.

Açıklanan verilen ekonomi için umut verici gelişme olarak nitelendirildi. Türkiye'nin diğer alanlarda da ekonomik olarak yaşanan gelişmeler yakından takip ediliyor.