Bakan Kasapoğlu'ndan KYK Borcu Affı Son Dakika Açıklaması: Öğrenim Kredisi Borçlarına Af 2020 Çıkacak Mı?

Kredi Yurtlar Kurumu KYK öğrenim kredisi borcu olan kişilerin yakından takip ettikleri öğrenim kredisi affı için Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu önemli açıklamalarda bulundu.
Bakan Kasapoğlu'ndan KYK Borcu Affı Son Dakika Açıklaması: Öğrenim Kredisi Borçlarına Af 2020 Çıkacak Mı?

Kredi Yurtlar Kurumu KYK öğrenim kredisi borcu olan kişilerin yakından takip ettikleri öğrenim kredisi affı için Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu önemli açıklamalarda bulundu. İlk kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ardından da Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından telaffuz edilen KYK borçlarına af konusunda son dakika gelişmeleri neler, öğrenim kredisi borçlarına af var mı, borç affı çıkacak mı, KYK borç yapılandırma müjdesi gelecek mi?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu yapmış olduğu açıklama ile gündemdeki yerini koruyan Kredi Yurtlar Kurumu KYK öğrenim kredisi borçlarına af konusunda gelen soruları yanıtladı.



Meclise konu hakkında verilen bir kanun teklifi de bulunurken Bakan Kasapoğlu konu hakkında önemli adımlar atıldığını belirterek çalışan ve çalışmayanlar olmak üzere sorunun çözümü için çaba sarf ettiklerini dile getirdi.



BAKAN KASAPOĞLU: BORCUNU ÖDEMEYENLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI!



KYK borcu olan kişilerin af ya da yapılandırma müjdesi beklentisi devam ederken konu hakkında açıklama yapan Bakan Kasapoğlu "(KYK borçlarıyla ilgili tartışmalar) 18 yıl önce 45 lira olan burs ve krediler bugün 550 liraya geldi. 190 bin kapasiteli olan yurtlar, 700 bine çıktı.



Okullar tatil oldu, burs ve kredi ödemelerini kesmedik. Öğrencilerden, yurtta kalmadıkları sürece ücret almadık. Resmin bütününe bakmak lazım. Borcunu ödemeyenler için çalışan ve çalışmayanlara yönelik çok önemli adımlar atıldı" diyerek yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.



18 sene önce 45 lira olarak ödenen burs rakamlarının bugün 550 liraya yükseltildiğini belirten Bakan Kasapoğlu çalışan ve çalışmayan kişiler olmak üzere ödenmeyen KYK öğrenim kredisi borçları için önemli adımlar attıklarını dile getirdi.



Bakan Kasapoğlu'ndan KYK Borcu Affı Son Dakika Açıklaması: Öğrenim Kredisi Borçlarına Af 2020 Çıkacak Mı?



KYK BORÇ AFFI 2020 VAR MI, ÖĞRENİM KREDİSİ BORÇ YAPILANDIRMA OLACAK MI?



Konu ilk olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gençlerle olan toplantısında gündeme gelmiş, KYK borçlarına ilişkin bir düzenleme üzerinde çalışıldığı ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulmuştu.



Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise yapmış olduğu ikinci açıklamasında KYK borçları konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimat verdiğini ancak çalışmanın borç silme değil borç yapılandırma olacağı yönünde ilerlediğini söylemişti.



Konu hakkında muhalefet ise KYK borçlarının silinmesi yönünde meclise kanun teklifi vermişti ancak teklif halen komisyonda beklerken üzerine görüşmeler başlamadı.



Emlak365.com