Bakan Kurum Ergene Nehrini Kirleten Fabrikanın Faaliyetlerini Durdurdu

Ergene Nehri'nin kolları arasında yer alan Çorlu Çayı'nın sularının kırmızı akmasına neden olan çevre kirliliğini yaratan fabrika tespit edildi.
Bakan Kurum Ergene Nehrini Kirleten Fabrikanın Faaliyetlerini Durdurdu

Ergene Nehri'nin kolları arasında yer alan Çorlu Çayı'nın sularının kırmızı akmasına neden olan çevre kirliliğini yaratan fabrika tespit edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ergene Nehri kolları arasında yer alan Çorlu Çayı'nda yaşanan çevre kirliliğine neden olan fabrikanın tespit edildiğini açıkladı.



Bakan Murat Kurum "İşletmenin 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 15'inci maddesi gereği gerekli çevresel tedbirler alınıncaya kadar faaliyetini durduruyoruz." diyerek fabrikanın tespit edildiğini duyurdu.



Çevre İzin ve Lisans Belgesi Varmış!



Söz konusu çevre kirliliğine Pay Plastik Geri Dönüşüm isimli fabrikanın neden olduğu tespit edilirken fabrikanın gerekli belgelere sahip olduğu ancak izin belgesinin gerektirdiklerini yapmayarak kanalın çıkış noktası ile işletme arasında kontrolsüz deşarjların da yapılabileceği bacaların bulunduğu ve çıkış sularının kanala akıtıldığı tespit edildi.



Bakan Murat Kurum "787 Bin Lira Para Cezası Kesilebilir"



Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum "Vatandaşımızın sağlığına sıkıntı getirecek, zararlı olabilecek her türlü atıkla ilgili sorunda bakanlık olarak üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz, getirmeye de devam edeceğiz.



Buna göre tesise çevre izin ve lisansına aykırı olarak alınan atıkların tehlikesiz olmasının tespiti halinde en az 233 bin 404 lira tehlikeli çıkması durumunda ise minimum 787 bin 819 lira idari para cezası uygulayacağız.



Söz konusu işletmeye para cezası uygulanmasının yanı sıra 2872 sayılı Çevre Kanunu'nun 15'inci maddesi gereği gerekli çevresel tedbirler alınıncaya kadar da faaliyetini durduruyoruz. Ayrıca halkımızın çevre sağlığını tehdit eden bu duruma karşı Cumhuriyet Başsavcılığına da suç duyurusunda bulunacağız" diyerek ciddi bir para cezası kesileceğini söyledi.



Haber Kaynağı: emlak365.com



NOT: BU HABERİN İZİNSİZ, AKTİF LİNK VERİLMEDEN, BİR BÖLÜMÜNÜN ALINMASI VEYA TAMAMININ KOPYANIP KULLANILMASI DURUMUNDA HUKUKİ SÜREÇ BAŞLATILACAKTIR…"