Bakan Kurum İle İBB Bakanı İmamoğlu Riva Deresi Kirlilik Tartışması: Siyasi Bölücülük Yapmayın!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan Riva Deresi kirlilik açıklaması iddialarına İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yanıt verildi.
Bakan Kurum İle İBB Bakanı İmamoğlu Riva Deresi Kirlilik Tartışması: Siyasi Bölücülük Yapmayın!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yapılan Riva Deresi kirlilik açıklaması iddialarına İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından yanıt verildi. 11 aylık yönetimi suçlamak yerine işbirliği çağrısı gelirken siyasetin yeni polemik konusu Riva Deresi oldu. Detaylar haberimizde...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kendisini eleştiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a yanıt verdi.



Daha öncede Kanal İstanbul projesi nedeni ile karşı karşıya gelen iki isim arasındaki yeni polemik konusu ise Riva Deresi oldu.



EKREM İMAMOĞLU: 11 AYLIK YÖNETİMİ SUÇLAMAK YERİNE İŞBİRLİĞİ YAPIN



Kendisini eleştiren Bakan Murat Kurum'a yanıt veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "Siz İstanbul ile ilgili bir açıklama yaparken İBB'yi bir kenara iterek, bir seçimden hareketle ilçe belediye başkanlığını açıklayarak, 2 tane de bakanlığı açıklayarak bölücülük yapamazsınız.



Hiçbir koltuk ne bir kişiye ne bir siyasi partiye ait değildir. Kamu kurumlarının koltukları 83 milyon insana aittir. O yüzden ben 16 milyon insanın hakkını ararken bu süreci size anlatırken hedeflediğim ortak akılla çözüm bulmak. Benim işim sizin yaptığımız gibi bağcıyı dövmek değil hep birlikte üzüm yemek" diyerek Bakan Kurum'a seslendi.



İmamoğlu açıklamasında 11 aylık İBB Başkanı ve İSKİ suçludur demenin çok büyük bir hata olduğunu dile getirerek Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a işbirliği çağrısında bulunda. Son derece yüksek bir perdeden yapılan bu açıklamalara Bakan Kurum'un bir yanıt verip vermeyeceği ya da nasıl bir açıklamada bulunacağı ise merak konusu oldu.



Emlak365.com