Bakan Olacağı İddia Edilen Hüseyin Aydın Ziraat Bankası Sonrası TBB Başkanlığı Görevinden De Ayrıldı

2011 yılından bu yana Ziraat Bankası Genel Müdürü olarak görev alan Hüseyin Aydın dün yapmış olduğu açıklama ile görevini devredeceğini duyurmuştu. Türkiye Bankalar Birliği Başkanı olan Aydın bu görevden de ayrılmış oldu. Hüseyin Aydın Maliye Bakanı mı olacak, yeni görevi ne?
Bakan Olacağı İddia Edilen Hüseyin Aydın Ziraat Bankası Sonrası TBB Başkanlığı Görevinden De Ayrıldı

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın dün genel müdürlük koltuğunu devredeceğini açıklaması gündeme bomba gibi düşmüştü. Ortaya atılan en çarpıcı iddia ise Aydın'ın Bakan olarak atanacağı yönünde yapılan açıklamaydı.

TÜRKİYE BANKALAR BİRLİĞİ TBB'DEN SON DAKİKA HÜSEYİN AYDIN AÇIKLAMASI!

"Birlik Başkanlığını 20 Nisan 2011'den itibaren sürdüren Hüseyin Aydın'a Türkiye ekonomisine, bankacılık sektörüne ve Birlik çalışmalarına sağladığı değerli katkılar; zor dönemlerde Birliği temsil ederken gösterdiği kapsayıcı, yapıcı, özverili, iletişime açık, çözüm odaklı yaklaşımı nedeniyle teşekkür eder, esenlikler dileriz."

ZİRAAT BANKASI GENEL MÜDÜRÜ HÜSEYİN AYDIN, KABİNE REVİZYONU SONRASI BAKAN MI OLACAK?

2011 yılından bu yana Ziraat Bankası Genel Müdürü olarak hizmet veren Hüseyin Aydın dün yapmış olduğu açıklama ile bugün itibari ile görevini devredeceğini duyurmuştu. Yapılan açıklamanın ardından Aydın'ın Türkiye Bankalar Birliği Başkanlığı görevi de sonlanmış oldu.

Kulislerde konuşulan iddialara göre ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan kabine revizyonu ile Hazine ve Maliye Bakanlığı ayrılacak. Gazeteci Barış Yarkadaş tarafından ortaya atılan iddiaya göre ise Hüseyin Aydın'ın istifa ederken yapmış olduğu açıklamasında yakın çevresine Bakan olacağı ve bu nedenle istifa ettiğini söylediği belirtildi.

Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın istifa açıklamasında "istifa etmiyorum, sadece görevimi yeni bir arkadaşa devrediyorum" diyerek sonraki görevinin sorulması üzerine ise "onun için açıklama ilerleyen zamanlarda yapılır" ifadelerini kullanarak bakanlık iddialarını güçlendirmişti.