Bakan Soylu Harekete Geçti! Sedat Peker'den 10 Bin Dolar Alan Siyasetçi Hakkında Yeni Gelişme!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Sedat Peker'den 10 Bin Dolar alan siyasetçiyi bildiğini açıklamasının ardından yeni gelişmeler yaşanmaya başlandı. Sedat Peker'den 10 Bin dolar alan siyasetçi kim, belli oldu mu?
Bakan Soylu Harekete Geçti! Sedat Peker'den 10 Bin Dolar Alan Siyasetçi Hakkında Yeni Gelişme!

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker ile Süleyman Soylu arasında yaşanan gerilimin sırısında ortaya atılan iddia Türkiye'nin gündeminden düşmüyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu katıldığı bir televizyon programında Sedat Peker'in 10 Bin Dolar verdiği bir siyasetçi olduğunu ve bunun da ismini bildiğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından herkes o siyasetçiyi merak etmeye başladı.

SEDAT PEKER'DEN 10 BİN DOLAR ALAN SİYASETÇİNİN İSMİ AÇIKLANDI MI?

Sedat Peker'den 10 Bin dolar alan siyasetçinin milletvekli olduğu iddiası üzerine ise TBMM Başkanı Mustafa Şentop açıklama yapmış ve Bakan Soylu'nun bu ismi kamuoyuna ilan etmesi gerektiğini bildirmişti. Dün konu hakkında bir yeni gelişme yaşanarak Mustafa Şentop ile Süleyman Soylu bir araya gelerek bu iddiaya dair ayrıntıları görüştüler. Ancak görüşme sonrasında herhangi bir açıklama yapılmamıştı.

GÖRÜŞMEDE KONUŞULANLARI AÇIKLADI

TBMM Başkanı Mustafa Şentop konuya dair bugün yeni bir açıklama yaparak, “Mafya liderinden 10 Bin Dolar alan siyasetçi ile alakalı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile bir görüşme gerçekleştirdik. Sayın bakanımız bize bu kişinin şu anda milletvekili olmadığını söyledi. Böyle olunca konu bizim alanımızdan çıkmış oldu. Bakan Soylu'ya meseleye dair hukuki süreçlerin başlatılması gerektiği yönündeki düşüncemizi ifade etti. 10 Bin Dolar alan siyasetçinin ismi bana açıklanmadı, bilmiyorum.” dedi.

BAKAN SOYLU O İSMİ SAVCILIĞA AÇIKLADI

İçişleri Bakanı Süleymnan Soylu bugün Sedat Peker'den 10 Bin Dolar alan siyasetçiye ilişkin yeni bir girişimde bulundu. Hukuki süreci başlatan Süleyman Soylu o siyasetçinin kim olduğunu savcılığa bildirdi. Savcılık araştırması başlatılacak olan konuda daha somut gelişmeler yaşanması beklenirken Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de bir açıklama yaparak, “Yargının görevi ciddi iddiaların üzerine gitmektir. Ellerindeki belgelerle yargı mercilerine başvuranların iddiaları sonuna kadar araştırılır ve gerçek ortaya çıkarılır.” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sedat Peker'den 10 Bin Dolar alan siyasetçinin ismini yalnızca savcılığa bildirdi. O ismin kim olduğuna dair şu anda milletvekili olmadığı biliniyor. Savcılık soruşturması ilerleme kaydettiğinde ismin kamuoyuna açıklanmasının gündeme gelebileceği tahmin ediliyor.