Bakan Soylu, Sedat Peker'den 10 Bin Dolar Alan Siyasetçinin Kim Olduğunu TBMM Başkanı'na Açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Sedat Peker'den 10 Bin dolar alan siyasetçi var iddiası yeniden gündem oldu. TBMM Başkanı Mustafa Şentop daha önce bu siyasetçinin açıklanması gerektiğini ifade etmişti. Bugün Bakan Soylu ile TBMM Başkanı Şentop bu konuyu görüşmek için bir araya geldiler. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 10 Bin dolar alan siyasetçinin kim olduğunu TBMM Başkanı'na açıkladığı bildirildi.
Bakan Soylu, Sedat Peker'den 10 Bin Dolar Alan Siyasetçinin Kim Olduğunu TBMM Başkanı'na Açıkladı

Türkiye'de bir süredir gündemden Sedat Peker düşmüyor. Bu sefer ise Sedat Peker'e ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun iddiası gündem oldu. Bakan Soylu kendisine yönelik iddialarda bulunan Sedat Peker'in 10 Bin dolar verdiği bir siyasetçi olduğunu ve bu siyasetçinin de kim olduğunu bildiğini açıklamıştı. Ancak bakan Soylu bu siyasetçinin kim olduğunu açıklamamıştı.

BAKAN SOYLU İLE ŞENTOP GÖRÜŞTÜ

Bir milleytvekili olduğu bilinen Sedat Peker'den 10 Bin dolar alan siyasetçi hakkındaki iddialar yüksek sesle dile getirilince TBMM Başkanı Mustafa Şentop bir açıklama yaparak iddialara tepki gösterdi. TBMM'Nin saygınlığını zedeleyen durumun açıklığa kavuşmasını isteyen Mustafa Şentop, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da bildiklerini açıklaması gerektiğini kamuoyuna duyurmuştu.

O İSMİ MUSTAFA ŞENTOP'A AÇIKLADI

Bugün sürpriz bir şekilde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu TBMM'ye giderek TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile 1,5 saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmede Sedat Peker'den 10 Bin dolar alan siyasetçiyi Mustafa Şentop'a söylediği iddia edilen Bakan Soylu'Nun bu iddiasını belgelendirdiği de bildirildi. Ancak görüşme sonrasında herhangi bir şekilde açıklama yapılmadı ve iddiaların odağında olan ve Sedat Peker'den 10 bin dolar alan milletvekilinin kim olduğu yine kamuoyuna duyurulmadı.

SEDAT PEKER'DEN 10 BİN DOLAR ALAN SİYASETÇİ MİLLETVEKİLİ KİM?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Sedat Peker'den 10 Bin dolar alan siyasetçi olduğunu açıklamasının ardından gözler bu ismin kim olduğuna çevrildi. Bu milletvekilinin AK Parti'li Metin külünk olduğu iddia edildi. Sedat Peker de metin Külünk ile alakalı iddialarda bulunarak yardımcı olduğunu söylemişti. Ancak Metin Külünk şu ana kadar bunu doğrulamadı ve iddiaları kabul etmedi. İlgili milletvekilinin AK Parti'li olduğuna kesin gözüyle bakılırken muhalefet partilerine mensup bir milletvekili olsaydı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bu ismi rahat bir şekilde açıklayabileceği yorumları yapıldı.