Bakan Yardımcısı Uyardı: Sıradışı Meteorolojik Olaylar, Garip Hava Olayları Yaşanabilir!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı ve İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar yapmış olduğu açıklama ile bugünlerde tuhaf hava olayları ve sıra dışı meteorolojik olaylar yaşanabileceği konusunda uyarıda bulundu. Meteoroloji uzmanları da bakan yardımcısını destekleyen peş peşe açıklamalarda bulundu.
Bakan Yardımcısı Uyardı: Sıradışı Meteorolojik Olaylar, Garip Hava Olayları Yaşanabilir!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son hava durumu raporu ile Pazartesi gününden itibaren Türkiye'nin yeni bir yağışlı ve soğuk hava dalgasının etkisi altına gireceği duyurulmuştu. Yapılan açıklamada önümüzdeki haftadan itibaren hava sıcaklıklarının da 7-8 derece aralığında düşeceği belirtilmişti.

SIRADIŞI METEOROLOJİK OLAYLAR YAŞANACAK!

Konu hakkında resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı ve İklim Değişikliği Başmüzakerecisi Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar "Bu günlerde garip hava olayları yaşanabilir..." diyerek uyarıda bulunmuştu.

Bakan Yardımcısı Uyardı: Sıradışı Meteorolojik Olaylar, Garip Hava Olayları Yaşanabilir!

Konu hakkında yeni bir değerlendirmede meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen tarafından yapıldı. Şen sosyal medya hesabı üzerinden yapmış olduğu açıklamasında "İki gün içerisinde sıcaklıkların 7-8 derece artması ve 8-12 derece düşmesi atmosferde sıra dışı bir olaydır. Atmosferde Önemli karışımlar meydana gelir.

Bugünden itibaren havayı takibe aldık. Bakalım öngörümüz den daha mı kuvvetli meteorolojik olaylar olacak daha mı zayıf. Umarım afet oluşturacak boyutta olmaz. İstanbul'da kar beklentinizi yüksek tutmayın" diyerek yaşanabilecek hava olaylarına karşı uyarıda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son hava durumu tahmini raporunda da hava sıcaklıkları için benzer uyarılar yapılmış hava sıcaklıklarının önce 7-8 derece artacağı sonrasında ise 8-12 derece düşeceği konusunda uyarılar yapılmıştı. Yaşanan bu ani, hızlı ve sert hava sıcaklığı değişimlerinin meteorolojik etkileri olabileceği belirtiliyor. Bu etkilerin zayıf mı, yoksa yüksek mi olacağı sorusunun yanıtını ise önümüzdeki günler verecek.