Bakan Ziya Selçuk Yanıtladı! Ek Öğretmen Ataması Yapılacak Mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öğretmen atamalarına ilişkin olarak açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk ek öğretmen ataması yapılacak mı sorusunu da yanıtladı. Milli Eğitim bakanlığı ek öğretmen ataması yapacak mı?
Bakan Ziya Selçuk Yanıtladı! Ek Öğretmen Ataması Yapılacak Mı?

Türkiye'de öğretmen atamalarına ilişkin süreç devam ederken Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk önemli açıklamalarda bulundu. Ak Parti iktidarlarında öğretmen atamalarında oldukça ciddi kadroların alındığını söyleyen Bakan Selçuk bu konuda çok hassas olduklarını belirtti. Öğretmen atamalarına ilişkin devam eden bir sürecin olduğunu ifade eden Bakan Selçuk gelişmelere dair yeni bilgiler de verdi.

ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMALARI YAPILACAK MI?

Engelli öğretmen atamalarına dair konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “kapsamlı bir şekilde öğretmen atamalarında hassasiyet gösteriyoruz. Bunlardan birisi de engelli öğretmen atamalarına dair yaşanan gelişmelerdir. Engelli öğretmen atamalarını gerçekleştireceğiz. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. Hızlı birşekilde sonuca erdirip gerekli duyuruları yakın zamanda yapacağız.” dedi.

BU YIL KAÇ ÖĞRETMEN ATAMASI OLACAK?

Öğretmen atamaları konusunda tüm sınırlarını zorladıklarını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Öncelikle şunu ifade edeyim. Ben bir Milli Eğitim Bakanı için elimde olsa tüm atama bekleyen öğretmenleri değerlendirmeyi tercih ederim. Ancak bu atama konusu imkan meselesi. Bizim de bakanlık olarak tek başımıza verebileceğimiz bir karar değil. Bu nedenle belirli kapasitelere uymak zorundayız. Normalde her yıl 40 Bin öğretmen ataması yapıyoruz. Bu yıl bu sayı pandemi nedeniyle 20 Bin olacak. Bu atamalara ilişkin süreç de devam ediyor. Belirttiğimiz atama takvimine uyarak öğretmen atamalarını gerçekleştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

EK ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK MI?

Ek öğretmen ataması yapılacak mı sorusuna da yanıt veren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Pandeminin etkisi ile 20 Bin öğretmen ataması yapmamız için bakanlığımıza kadro verildi. Ancak bizim bu sayıyı arttırmak için bir gayretimiz oldu. Biz bu sayıyı arttırma için istekli davrandık ve gereken başvuruyu da yaptık. Bu taleplerimiz ilgili yerlerde değerlendiriliyor. Biz bakanlık olarak bütçe imkanlarımız el verdikçe ek öğretmen ataması yapmak istiyoruz. Henüz kesinleşmiş bir durum yok ama talebimiz var.” şeklinde konuştu.