Bakanlık Sokağa Çıkma Yasağından Muaf Olanları Açıkladı! Listede Olanlara Yasak Uygulanmayacak

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan sokağa çıkma yasağı genelgesinde bazı vatandaşların sokağa çıkma yasağından muaf olacaklarını duyurdu.
Bakanlık Sokağa Çıkma Yasağından Muaf Olanları Açıkladı! Listede Olanlara Yasak Uygulanmayacak

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan sokağa çıkma yasağı genelgesinde bazı vatandaşların sokağa çıkma yasağından muaf olacaklarını duyurdu. Bakanlık tarafından ilan edilen listede yer alan grupları ve sokağa çıkma yasağına dair ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz.

İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının ardından 81 il valiliğine göndermiş olduğu genelgede sokağa çıkma yasağının detayları yer aldı. Bu kapsamda bakanlığın ilan ettiği listede yer alanlara sokağa çıkma yasağı uygulanmayacak. İçişleri Bakanlığı'nın ilan ettiği o liste;



İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GENELGESİ



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulan ve koronavirüs tedbirleri kapsamında uygulanacak kısıtlama tedbirlerinin ilki haftasonu sokağa çıkma yasağı. Haftasonunda vatandaşlar sabah saat 10.00 ile akşam saat 20.00 arasında sokağa çıkabilecekler.



Bu saatler dışında kalan alanlarda ise sokağa çıkmak yasak olacak. Sokağa çıkma yasağına uyulmaması durumunda ise vatandaşlara idari para cezası verilecek.



Sokağa çıkmanın yasak olacağı zaman dilimi ise şu şekilde olacak. Cumartesi akşam saat 20.00 ile Pazar 10.00 arası yasak olacak. Ayrıca Pazar günü akşam 20.00 ile Pazartesi sabah 05.00'e kadar vatandaşlar sokağa çıkma yasağına uyacaklar.



YASAKTAN MUAF OLACAK KİŞİLER



İçişleri Bakanlığı ayrıca haftasonu sokağa çıkma yasağından muaf olacak kişileri de açıkladı. Bazı meslek gruplarının ve özel durumda olanların sokağa çıkma yasağından muaf olacağını duyuran İçişleri Bakanlığı'nın açıkladığı liste şu şekilde;



Güvenlik Görevlileri, Yardım ve Sağlık Görevlileri, Merkezi Sınava Girecek Olan Vatandaşlar, Cenazesi, Defin Görevlileri, Altyapı Arıza Personelleri, Kargo Görevlileri, Bakımevi Çalışanları, Sanayi İşçileri, Çoban ve Arıcılar, Bekçiler, Teknik Servis Görevlileri, Haftasonu Çalışan Belediye Personelleri, Zorunlu Sağlık Randevusu Olanlar, Şantiyede Temel İhtiyacı Karşılayanlar, İş Sağlıkğı Çalışanlar, Veterinerler, Çiftçiler, Kuryeler, Mahkeme Kararıyla Çocuğunu Görecekler, Otizmli Refaketçileri, Sokak Hayavanlarını Besleme Görevlileri, Karşılasması olan Sporcular, Biletli Yolcular ve Görevliler, Şehiriçi Ulaşım Personelleri.



Emlak365.com