Bakanlıktan Salgına Müdahale! 81 İl ve Tüm İlçelerde Koronavirüs Denetimi Yapılacak

İçişleri Bakanlığı yapmış olduğu bir basın açıklaması ile 81 il geneli koronavirüs denetimleri yapılacağını ilan etti.
Bakanlıktan Salgına Müdahale! 81 İl ve Tüm İlçelerde Koronavirüs Denetimi Yapılacak

İçişleri Bakanlığı yapmış olduğu bir basın açıklaması ile 81 il geneli koronavirüs denetimleri yapılacağını ilan etti. Bakanlık tarafından yapılan basın açıklamasında denetimlerin nasıl uygulanacağına ve hangi durumların göz önünde bulundurulacağına dair bilgiler yer aldı. İşte İçişleri Bakanlığı'nın o açıklaması;

Koronavirüs salgınında tablonun daha da ağırlaşması üzerine denetimlerin artırılmasına karar verildi.



İçişleri Bakanlığı yayımladığı yeni bir kamuoyu açıklaması ile 17 Eylşül Perşembe günü tüm Türkiye geneli koronavirüs önlemleri uygulanacağını açıkladı. İçişleri Bakanlığı'nca uygulanacak denetimlerde koronavirüs tedbirlerinin uygulanıp uygulanmadığı denetlenecek.



81 İL GENELİ COVİD-19 DENETİMİ YAPILACAK



81 il valiliğine bir genelge gönderen İçişleri Bakanlığı, 17 Eylül 2020 Perşembe günü tüm il ve ilçelerde, bizzat valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve personeli, köy/mahalle muhtarları, meslek odaları, genel kolluk birimleri (polis, jandarma, sahil güvenlik) ve özel kolluk görevlilerinin (zabıta, özel güvenlik vb.) katılımıyla denetimler yapılacağını duyurdu.



Bakanlık tarafından koordine edilecek olan koronavirüs denetimleri “SAĞLIK İÇİN HEPİMİZ İÇİN” mottosu ile gerçekleştirilecek.



Bakanlıktan Salgına Müdahale! 81 İl ve Tüm İlçelerde Koronavirüs Denetimi Yapılacak



HANGİ ALANLARDA NASIL DENETİMLER OLACAK?



İçişleri Bakanlığı tarafından gönderilen genelgeye göre söz konusu denetimler; vatandaşların yoğun olarak bulunduğu alanlarda uygulanacak.



Bakanlık denetimlerde başta şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları ile lokanta, kafe, restoranlar gibi yeme-içme ve eğlence yerlerinin denetleneceğini duyurdu. Bu yerlerin yanında ayrıca konaklama tesisleri, alışveriş merkezleri, pazar yerleri, sosyete pazarları, kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, düğün ve nikâh yapılan yerler, berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, otogarlar, ticari taksiler, taksi durakları, park/piknik alanları, lunapark/tematik parklar ve bilumum yaşam alanları (plajlar, cadde ve sokaklar vb.) denetimlere tabi tutulacak.



VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLECEK



Denetimlerde yer alacak ekipler kamu kurum ve kuruluşları ve köy/mahalle muhtarları ile meslek odalarının temsilcilerinden oluşacak. Vatandaşların temizlik, hijyen, sosyal mesafe, maske kurallarına uyup uymaladıklarına dikkat edilecek. Denetimlerde vatandaşlara yönelik rehberlik edici ve bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlere ağırlık verilecek.



CEZALAR NASIL UYGULANACAK?



Toplu taşıma ve taksi gibi ulaşım araçlarında birinci ihlalde uyarı, ikinci ihlalde idari para cezası, üçüncü ihlalde 1 gün, dördüncü ihlalde 3 gün şeklinde faaliyet durdurma cezası verilecek. Diğer işyerleri için birinci ihlalde uyarı, ikinci ihlalde idari para cezası verilecek. Bunun dışında halk sağlığı için risk oluşturan ve riskin sürekli olması durumunda ise İl/İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurullarınca belirlenecek cezalar mülki idare amirlerince uygulanacak.



Emlak365.com