Bangladeş'te Başbakan Şeyh Hasina ülkeyi terk etti!

Bangladeş'te büyük kaos yaşanırken konutu basılan Başbakan Şeyh Hasina istifa ederek ülkesini terk etti.
Bangladeş'te Başbakan Şeyh Hasina ülkeyi terk etti!

Dünyada iç savaşlar, kaos ve kargaşa tüm hızı ile devam ederken bu haberlerden biri de Bangladeş'ten geldi. Bangladeş'te protesto gösterileri şiddetlenirken düzenlenen gösterilerde 200'den fazla kişi hayatını kaybetti. Hükümet karşıtı protestolar alevlenirken konutu basılan Bangladeş Başbakanı Hasina ülkesini terk etti.

BANGLADEŞ'TE SON DURUM NE, NEDEN İSYAN ÇIKTI, HASİNA ÜLKESİNİ TERK ETTİ Mİ?

Bağımsızlık Savaşı'na katılan kişilerin ailelerine sunulan kamuda kontenjan oranı tepki çekerken ilk başta bu orana tepki için başlayan gösteriler sonrasında büyüyerek hükümet karşıtı eylemlere dönüşmüştü. Yaşanan gösterilerde hayatını kaybeden kişilerin sayısı 200'ü aşarken güvenlik güçleri tarafından 10 binden fazla kişinin gözaltına alındığı açıklanmıştı.

Hükümet karşıtı kişiler Bangladeş Başbakanı Hasina'nın konutunu basarken Şeyh Hasina'nın yaşanan olayların ardından helikopter ile ülkesini terk ettiği açıklandı. Ordu komutanının siyasi liderlerle görüşmeler yaptığı ve ülkede geçici bir hükümetin kurulmasına yönelik çalışmaların başladığı ifade edildi. Bangladeş ordu komutanı General Waker-Uz-Zaman tarafından basın mensuplarına açıklamalarda bulunurken yeni hükümetin kurulacağını ve protesto gösterilerinin sona ermesi durumunda sıkı yönetim ilan etmeyeceklerini söyledi.

Genel Yayın Yönetmeni