Bankalar Açık Mı? Bankaların Yeni Çalışma Saatleri Hangi Banka Saat Kaçta Açılıyor Saat Kaçta Kapanıyor?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşların merak ettiği konulardan bir tanesi bankaların açılış kapanış saatleri.
Bankalar Açık Mı? Bankaların Yeni Çalışma Saatleri Hangi Banka Saat Kaçta Açılıyor Saat Kaçta Kapanıyor?

Koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşların merak ettiği konulardan bir tanesi bankaların açılış kapanış saatleri. Yeni tedbir önlemleri kapsamında açılış kapanış saatlerini değiştiren bankaların çalışma saatlerine dair uyguladıkları yeni çalışma düzenine ilişkin ayrıntılar haberimizde.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından Bilim Kurulu tavsiyesiyle talep ettiği somut tedbirler Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı.



Yeni dönemde bazı tedbir önlemleri kapsamında hayat akışı sağlanacak. Bu çerçevede bazı işletmelerin faaliyetlerine ara verilirken bazı işletmeler için ise çeşitli düzen getirildi. Bu alanda değişiklik yapılan alanlardan bir tanesi de bankaların çalışma saatleri oldu.



BANKALARIN TEDBİR SONRASI ÇALIŞMA SAATLERİ



Bankalar normal dönemlerde sabah 09.00 ile 12.30 ve 13.30 ile 17.00 saatleri arasında hizmet veriyorlar. Ancak tedbirler kapsamında bazı bankalar açılış kapanış saatlerini değiştirdiler. Bankalar tarafından ilan edilen yeni açılış kapanış saatleri şu şekilde;



Garanti BBVA



Banka açılış kapanış saatlerine dair açıkalmasında "Değerli müşterilerimiz, İstanbul'daki şubelerimiz, 16 Kasım 2020 itibarıyla 10.00-12.30 ve 13.30-17.00 arasında çalışmaya başlayacak. Sağlıklı günler dileriz" bilgisini verdi.



İş Bankası



İş Bankası'da uyguladığı yeni çalışma sistemini açıkladı. "Değerli Müsterilerimiz, Koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek, sizlerin, çalışanlarımız ve toplumumuzun sağlığını korumak amacıyla İstanbul özelinde şubelerimizin gişe çalışma saatleri 09.11.2020 Pazartesi gününden itibaren saat 10:00-12:30 ve 13:30-17:00 olacak şekilde değiştirilmiştir."



Ziraat, Vakıfbank, Akbank, Halkbank, TEB



Devlet ve özel bankaların birçoğu salgın dönemine ilişkin çalışma saatlerine 09.00 ile 12.30 ve 13.30 ile 17.00 olarak devam ediyor. Bu düzen şubeden şubeye farklılık gösterebilir. Ayrıca bazı bankalar bazı şubelerinde geçici olarak hizmetleri de durdurmuş durumdalar.



Emlak365.com